Τρόμος στην Καμπούλ

Τα γερμανικά ΜΜΕ παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες στενά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την αιματηρή επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. H Süddeutsche Zeitung στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει: «Η αποστολή απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν κατέληξε στον θάνατο και τον φόβο της τρομοκρατίας. Το απόγευμα της Πέμπτης, καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε σε μια από τις πύλες του αεροδρομίου (…) Το Πεντάγωνο κάνει λόγο για μια ‘σύνθετη επίθεση’, η οποία προχώρησε με το γνωστό μοτίβο: έκρηξη εν μέσω συγκεντρωμένου πλήθους οδηγεί σε λουτρό αίματος και προκαλεί πανικό, ένας καμικάζι και μια δεύτερη έκρηξη τρέπουν τους ανθρώπους σε φυγή».

Σε σχόλιο της η Ζeit Οnline σημειώνει για το χτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Το χάος κορυφώθηκε με μια σειρά επιθέσεων που έπληξαν κυρίως απελπισμένες γυναίκες, άνδρες και παιδιά μπροστά από τις πύλες του αεροδρομίου ενώ σκοτώθηκαν επίσης πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες. Είναι σαν να επιβεβαιώθηκε το εξής: εδώ κανείς δεν είναι ασφαλής και η βοήθεια έχει φτάσει στο τέλος της».

Αφγανιστάν: νέο πεδίο δράσης της διεθνούς τρομοκρατίας;

Από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε σχόλιο της στο πρωτοσέλιδό της σημειώνει: «Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να μετατραπεί σε πεδίο δράσης διεθνών τρομοκρατικών ομάδων, όπως και πριν από είκοσι χρόνια. Δεν θα ήταν περίεργο αν το Αφγανιστάν ξαναγινόταν πόλος έλξης της διεθνούς τρομοκρατίας, με τον τζιχαντισμό να αποκτά νέα ώθηση. Ειδικοί αμφιβάλλουν αν η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να είναι ικανή για τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Αλλά μετά από τις πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις, στις οποίες οφείλεται η αποτυχία της επιχείρησης απεγκλωβισμού, καλύτερα τίποτα να μη θεωρείται αδύνατο. Πάντως η συζήτηση περί παράτασης της οργανωμένης στρατιωτικής αποστολής εκκένωσης πρέπει να έχει λήξει. Η αποστολή αυτή θα τελειώσει νωρίτερα παρά θα παραταθεί.Αυτό είναι πικρό για όλους εκείνους που ελπίζουν να εγκαταλείψουν αεροπορικώς τη χώρα. Όταν αποσυρθούν οι δυτικές δυνάμεις, θα βρεθούν στο έλεος των Ταλιμπάν, για καλό ή για κακό».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...