Τρέμουν στην προοπτική ήττας ΗΠΑ και Ουκρανία

Οι ΗΠΑ που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς… τρέμουν στην προοπτική της ήττας…
Μέχρι τώρα η προσπάθεια φθοράς της Ρωσίας, ήττας του Putin από το ΝΑΤΟ, την Δύση και τον κεντρικό ενορχηστρωτή έχει αποτύχει.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση στο Donbass, η Ρωσία δεν θα χάσει τα εδάφη που έχει κατακτήσει και έναντι αυτής της πραγματικότητας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τα οπλικά συστήματα που στέλνουν στην Ουκρανία με βόμβες διασποράς…
Τα τεθωρακισμένα που στέλνουν οι δυτικοί στην Ουκρανία θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα…

Η Ρωσία θα προστατεύσει τους ρωσόφωνους

Η Ρωσία διεξάγει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους Ρώσους και τον ρωσόφωνο πληθυσμό, τον οποίο οι αρχές της Ουκρανίας καταπιέζουν κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων.
Η Ρωσία θέλει να απελευθερώσει αυτούς τους ανθρώπους από κάθε απειλή για τη ζωή, τις παραδόσεις και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Lavrov.

Ανησυχεί ο Biden για την μεταφορά ρωσικών πυρηνικών στην Λευκορωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πιστεύει ότι τα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Ανησυχεί όμως για τις δηλώσεις της Ρωσίας για αυτά τα σχέδια.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει στις 31 Μαρτίου σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Εν τω μεταξύ ο Trump προέτρεψε τους Αμερικανούς να προσευχηθούν για την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Ο Biden δήλωσε συγκεκριμένα «όπως σας είπα τον τελευταίο χρόνο, ο Putin μιλάει επικίνδυνα. Αυτό είναι ανησυχητικό».

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει ακόμη στοιχεία για την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας και δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε υποθετικά σενάρια στο περίπτωση ανάπτυξης τέτοιων όπλων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 25 Μαρτίου ότι η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος της Λευκορωσίας, θα αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, όπως έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και καιρό στο έδαφος των συμμάχων τους.
Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη παραδώσει στη Λευκορωσία το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο μπορεί να είναι φορέας πυρηνικών όπλων.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2023.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την επιχείρηση εκκαθάρισης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μη σιδηρούχων μετάλλων (AZOM) στο Artyomovsk (ουκρανική ονομασία – Bakhmut), δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin.
«Οι PMC Wagner κάνουν καλή δουλειά»
«Οι Wagner έχουν δημιουργήσει μη διαχειρίσημες συνθήκες για τον εχθρό. Η παράδοση πυρομαχικών και εφεδρειών και η εκκένωση των τραυματιών – όλα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα. Όλοι οι δρόμοι βρίσκονται εντός εμβέλειας.
Όσο για την ίδια την πόλη, αυτό που ήταν σημαντικό εδώ στο εργοστάσιο AZOM ελέγχεται πλέον 100% από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις του Ομίλου Wagner κατέλαβαν το βιομηχανικό συγκρότημα AZOM στο βόρειο Bakhmut και συνεχίζουν να σημειώνουν κέρδη εντός της πόλης.
Επίσης οι Wagner έχουν προχωρήσει πιο κοντά στο κέντρο της πόλης του Bakhmut, έχουν πάρει τον έλεγχο της αγοράς της πόλης και έχουν φτάσει στο Παλάτι του Πολιτισμού.
Οι Wagner εδραιώνουν τα κέρδη στο βόρειο και κεντρικό Bakhmut και πιέζουν προς το κέντρο της πόλης και επεκτείνουν την ζώνη ελέγχου στο δυτικό Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια και ανατολικά του Ivanivske, αλλά δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν πιο κοντά στον αυτοκινητόδρομο T0504 από τις 27 Μαρτίου.
Ο επικεφαλής του Donetsk (DNR) Denis Pushilin ισχυρίστηκε στις 28 Μαρτίου ότι η ρωσική ομάδα δυνάμεων κοντά στο Mayorsk (20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) δεν έχει επί του παρόντος άμεσες εντολές για επιθετικές ενέργειες.
Μόνο στις 28 Μαρτίου υπήρξαν 19 συγκρούσεις μάχης στην περιοχή Bakhmut με 14 απευθείας στο ίδιο το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να ανασυντάσσονται στην περιοχή Bakhmut.
Οι Ουκρανού αναφέρουν ότι ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων μέσα και γύρω από το Bakhmut έχει μειωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες και ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται

Μάχες σε Kupyansk – Svatove – Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 28 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Krokhmalne (20 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Kuzmyne (3χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna), Verkhnokamyanske (18 χλμ νότια της Kreminna) και Berestove (30 χλμ νότια της Kreminna).
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών ανατολικών δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty ανέφερε στις 28 Μαρτίου ότι υπήρξαν 13 συγκρούσεις μάχης κατά μήκος αυτής της γραμμής την τελευταία ημέρα και ότι ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα στρατεύματά τους σε αυτήν την περιοχή, υποφέρουν από εκτεταμένες ελλείψεις σε τεθωρακισμένα οχήματα.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων (Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια) διέκοψαν τη μεταφορά των ουκρανικών εφεδρειών βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Hryanykivka (20 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και το Synkivka (7 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk)
Ο επικεφαλής του Donetsk (DNR) Denis Pushilin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα απροσδιόριστη προέλαση δυτικά της Kreminna προς την κατεύθυνση Lyman.

Ρωσική πρόοδος στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην ίδια την Avdiivka, στο Stepove (7 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και εντός 27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Sieverne, Pervomaike , Nevelske και Marinka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κινηθούν δυτικότερα της Καμιάνκα (5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Avdiivka) με στόχο να περικυκλώσουν την Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο απόσυρσης της 200ης ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Τυφεκίου (14ο Σώμα Στρατού, Βόρειος Στόλος) και της 72ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (3ο Σώμα Στρατού, 3ο Σώμα Στρατού), Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) από τη ζώνη μάχης της περιοχής Avdiivka-Marinka
Τα στοιχεία του 1ου Σώματος Στρατού του Donetsk, συμπεριλαμβανομένου του τάγματος «Sparta», του τάγματος «Somali», και το 11ο Σύνταγμα διεξάγουν επιχειρήσεις επίθεσης σε διάφορες κατευθύνσεις στην περιοχή Avdiivka αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη καταλάβει την Avdiivka

Kuzmenko αντί Muradov στη θέση του διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Ο υποστράτηγος Kuzmenko θα αντικαταστήσει τον συνταγματάρχη στρατηγό Rustam Muradov στη θέση του διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD).
Ο Kuzmenko υπηρέτησε στο παρελθόν ως διοικητής του 6ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων από το 2015 έως το 2019 και πιο πρόσφατα ως επικεφαλής τμήματος στη Ρωσική Ακαδημία Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Kuzmenko δεν κατείχε ποτέ θέση διοίκησης συγκρίσιμη με τον ρόλο του διοικητή της στρατιωτικής περιοχής και ο διορισμός του ως διοικητής της EMD θα ήταν ένα ασυνήθιστο βήμα.

Ο πόλεμος θα παραταθεί

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι συνεχίζουν μια εκστρατεία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 για να θέσουν εσωτερικές συνθήκες για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι «τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα» και ότι η τρέχουσα κατάσταση (σε σχέση με τον πόλεμο) «θα διαρκέσει πολύ, πολύ, πολύ καιρό».

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα διορίσει γενικό επιθεωρητή για τη βοήθεια της Ουκρανίας… ξεκινάει ο έλεγχος των 113 δισεκ. δολαρίων

Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για μια τροπολογία αυτή την εβδομάδα που εισήγαγε ο γερουσιαστής Josh Hawley (R-MO) που θα διόριζε έναν ειδικό γενικό επιθεωρητή για να επιβλέπει τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δοθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση θα ήταν ο Sopko, ο οποίος υπηρετεί ως Ειδικός Γενικός Επιθεωρητής για την Ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν από το 2012 και έχει εκδώσει καυστικές εκθέσεις για την πολιτική των ΗΠΑ και τη σπατάλη στο Αφγανιστάν.
Ο Sopko προειδοποίησε πρόσφατα ότι φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη που έκαναν στο Αφγανιστάν στην Ουκρανία.
«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το μάθημά μας».

Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν βόμβες διασποράς

Για άλλη μια φορά, Αμερικανοί πολιτικοί πιέζουν για νέα κλιμάκωση στην ουκρανική σύγκρουση.
Τώρα, οι νομοθέτες θέλουν η κυβέρνηση Biden να προμηθεύσει πυρομαχικά διασποράς στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό το είδος μέτρου θα θεωρηθεί ως σοβαρή πρόκληση από τη Ρωσία και θα έχει σίγουρα ισχυρές επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης και στην τρέχουσα διπλωματική κρίση.
Οι αμερικανοί φαίνεται να βρίσκονται σε «απόγνωσης».
Μπροστά στον κίνδυνο στρατιωτικής αποτυχίας της Ουκρανίας και της επικείμενης ρωσικής νίκης, παρά τη συστηματική αποστολή όπλων από το ΝΑΤΟ, η μόνη λύση φαίνεται να είναι η προσφυγή στη χρήση «μη συμβατικών» όπλων.
Υπό αυτή την έννοια, η χρήση βομβών διασποράς θα ήταν μία από τις «εναλλακτικές», γι’ αυτό οι Ουκρανοί πολιτικοί ζήτησαν από τους βουλευτές των ΗΠΑ να αυξήσουν την πίεση για την κυβέρνηση να επιτρέψει την εξαγωγή τέτοιου εξοπλισμού.

Οι βόμβες διασποράς απαγορεύονται σε τουλάχιστον 110 χώρες με συνθήκη του 2008 με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.
Αυτά τα όπλα είναι διαβόητα για τη δύναμη κατακερματισμού τους. Τα πυρομαχικά διασποράς περιλαμβάνουν αμέτρητα μικρά βλήματα στο εσωτερικό τους.
Όταν εκτοξεύονται, αυτές οι βόμβες εκρήγνυνται εκτοξεύοντας βλήματα που τραυματίζουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τα συμβατικά όπλα.
Το πιο επικίνδυνο είναι ότι πολλά από αυτά τα μικρά βλήματα δεν εκρήγνυνται αμέσως μετά την εκτόξευση και μπορούν να παραμείνουν ανενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να ακρωτηριαστούν ή να σκοτωθούν από βόμβες που εκρήγνυνται πολύ μετά το τέλος μιας σύγκρουσης.

Εκτός από την απολύτως απάνθρωπη πτυχή αυτών των όπλων, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει την εξαγωγή τους σε κάθε περίπτωση.
Για να εγκρίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, θα ήταν απαραίτητο να αλλάξει η εθνική νομοθεσία – ή απλώς να ενεργήσει παράνομα.
Από την πλευρά των Ουκρανών, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον να σεβαστούν τα ανθρωπιστικά όρια.
Υπάρχουν ήδη αρκετές αναφορές που αναφέρουν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν όπλα διασποράς σοβιετικής εποχής σε κατοικημένες περιοχές πολιτών στο Donbass από το 2014.
Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, για παράδειγμα, ένας πύραυλος Tochka-U που περιείχε πυρομαχικά διασποράς σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες αμάχους στο Donetsk.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η πίεση στις ΗΠΑ έρχεται παράλληλα με τη απόφαση της Βρετανίας να στείλει ραδιενεργά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.

ΗΠΑ και Ταϊβάν θα εξοπλίσουν την Ουκρανία με drones «Swarms-Of-Swarms»

Η Ταιβάν συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων UAV, συμπεριλαμβανομένης της φαινομενικής ικανότητας αυτών των drones να συντονίζουν αυτόνομα τις επιθέσεις τους και να λειτουργούν ως σμήνος, «Swarms-Of-Swarms».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πόλεμος έχει αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες.
Το να χάσεις ακόμη και εκατό drones είναι σίγουρα προτιμότερο από δέκα στρατιώτες (ή ακόμα και έναν).
Ως αποτέλεσμα, τα drones, τα ρομπότ και άλλα μη επανδρωμένα οχήματα γίνονται όλο και πιο σημαντικά.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων δημιούργησε την «τέλεια καταιγίδα» για τη δραματική άνοδο και υιοθέτηση μη επανδρωμένων συστημάτων από τους περισσότερους στρατούς σε όλο τον κόσμο.
Ίσως η καλύτερη απόδειξη αυτού ήταν η μαζική χρήση drones και από τις δύο πλευρές της ουκρανικής σύγκρουσης.
Από εμπορικά τετρακόπτερα μέχρι στρατιωτικά drones HALE (μεγάλου υψομέτρου, μεγάλης αντοχής), αυτά τα όπλα αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου με τρόπο όχι λιγότερο επαναστατικά από ότι τα αεροπλάνα και τα τανκς κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι ενδιαφέρον ότι, καθώς τόσο ο ρωσικός στρατός όσο και οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου αναπτύσσουν προηγμένες αντιαεροπορικές άμυνες μεγάλης εμβέλειας ο ρόλος των μεγαλύτερων drones έχει υποχωρήσει, αφήνοντας τις μικρότερες πλατφόρμες ως την πιο οικονομική εναλλακτική, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά τακτικά πλεονεκτήματα.

Εκτός από την παράκαμψη των προηγμένων συστημάτων SAM (βλήματα επιφανείας-αέρος), τα μικροσκοπικά drones προσφέρουν σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά τις ικανότητες πρώτου χτυπήματος και την αναγνώριση.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται AMASS (Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms), εποπτεύεται απευθείας από την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), την κορυφαία υπηρεσία προηγμένων οπλικών προγραμμάτων του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
Προκειμένου να επιτευχθεί το έργο του ελέγχου εκατοντάδων drones ταυτόχρονα, η χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AAI) είναι δεδομένη σε αυτή την περίπτωση.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι αρκετές εκατοντάδες drones καμικάζι μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα δίκτυο, περαιτέρω συνδεδεμένα με ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα που περιλαμβάνει χιλιάδες drones….
Ωστόσο, πριν από την πιθανή ανάπτυξη του AMASS στην Ταϊβάν, το σύστημα πρέπει να δοκιμαστεί σε μάχη στην Ουκρανία.
Εάν αποδεικνυόταν αποτελεσματικό, οι ΗΠΑ και η Ταιβάν σίγουρα θα το παρήγαγαν μαζικά.
Έτσι, είναι εξαιρετικά πιθανό το έργο να συζητήθηκε από Ρώσους και Κινέζους στρατιωτικούς αντιπροσώπους κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ρωσία, καθώς είναι προς το συμφέρον και των δύο αυτό το πρόγραμμα να αποτύχει. Διαφορετικά, εάν αποδειχτεί επιτυχές στην Ουκρανία, ο ίδιος ο κινεζικός στρατός σίγουρα θα το αντιμετωπίσει στην Ταϊβάν.
Ωστόσο, με τον ρωσικό στρατό να είναι ο πρώτος που θα συναντήσει όπλα όπως το AMASS, η Μόσχα έχει ήδη ξεκινήσει σημαντικές αναβαθμίσεις στα συστήματα αεράμυνας της.
Το Α2/AD της Ρωσίας, πιο γνωστό ως «ασπίδα κλιμακωτής άμυνας» στη ρωσική στρατιωτική ονοματολογία, είναι μόνο ένα τμήμα της (προσφάτως αναθεωρημένης) στρατηγικής της, με τη λεγόμενη «ενεργητική άμυνα» να είναι το κλειδί για την εξουδετέρωση των άμεσων απειλών.
Αυτό περιλαμβάνει την υιοθέτηση νέων επιθετικών δυνατοτήτων και ακριβώς αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα από τα κύρια θέματα των κεκλεισμένων των θυρών συνομιλιών για την Ρωσική και Κινεζική τεχνολογική συνεργασία.

Το πρώτο ρωσικό κινητό καταφύγιο με ρόδες στάλθηκε στη ζώνη ειδικής επιχείρησης

Το πρώτο κινητό καταφύγιο με ρόδες στάλθηκε στη ζώνη πολέμου στις 28 Μαρτίου.
Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις θέσεις ύπνου, οκτώ άτομα μπορούν να κρυφτούν σε αυτό σε περίπτωση βομβαρδισμού.
Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια τάφρο και να τραβηχτεί εύκολα.
Μεταφέρεται από την UAZ, τη Niva, ή τα Ural ή τα Kamaz.
Το μέγεθος των καταφυγίων είναι από 2,5 έως 6 μέτρα.
Το βάρος τους είναι από 1,4 έως 2,5 τόνους.
Τα κινητά καταφύγια αντέχουν ακόμη και εάν χτυπηθούν από οβίδες κατακερματισμού υψηλής έκρηξης.
Το μέταλλο μπορεί να αντέξει την πρόσκρουση των πυρομαχικών των 152 mm.

Αυτά τα κινητά καταφύγια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
«Η αντιδιαβρωτική επίστρωση των καταφυγίων είναι σχεδιασμένη για 50 χρόνια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ