Το πολιτικό τέλος του ανθρώπου που μίσησε η Ελλάδα

Του Βασίλη Σκουρή

«Απλός βουλευτής» είναι από σήμερα Τρίτη , μετά από 51 χρόνια παρουσίας του στη γερμανική πολιτική σκηνή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τα χρόνια των μνημονίων υπήρξε ένα από τα πιο μισητά χρόνια στη χώρα μας, ενώ ταυτίστηκε με την πλέον ωμή και σκληρή όψη της σύγχρονης Ευρώπης.

Ο Β. Σόιμπλε αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της γερμανικής Βουλής (Bundestag), αλλά παραμένει στα 79 του χρόνια στις τάξεις της και συγκεκριμένα στα έδρανα του (ηττημένου) Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αρνούμενος να ακολουθήσει τα πρώην του στελέχη Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ και Πέτερ Αλτμάιερ. Η υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Οικονομίας επέλεξαν να μην καταλάβουν την έδρα τους, ώστε να κάνουν τόπο σε νεότερους ανθρώπους και να διευκολύνουν την ανανέωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που βρίσκεται σε κρίση, ο πρόεδρος της Bundestag, ωστόσο, αποφάσισε να παραμείνει ενεργός πολιτικός.

Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά πράγματα με τον Β. Σόιμπλε, ωστόσο δεν μπορεί ούτε στιγμή να αμφισβητήσει τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα, καθώς ο ψυχασθενής που τον πυροβόλησε το 1990, στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας, τον καθήλωσε για όλη την υπόλοιπη ζωή του στο αναπηρικό καροτσάκι.

Και παρότι στους στόχους που έθεσε δεν κατόρθωσε να αναδειχθεί ούτε Καγκελάριος, ούτε Πρόεδρος, έβαλε τη σφραγίδα του στη γερμανική πολιτική ζωή, ως ο βασικός εκφραστής της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και της λιτότητας, αλλά της αλαζονείας του Βορρά, που τόσο έντονα ένοιωσαν στο πετσί τους οι έλληνες πολίτες τον καιρό των μνημονίων!

Η παρουσία του στα έδρανα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ως απλού βουλευτή, σε συνάρτηση με την ηλικία του, δείχνει πως το πολιτικό του τέλος είναι κοντά. Μακάρι να συμβαίνει το ίδιο και με την πολιτική του.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...