«Τους γνωρίζουμε προσωπικά…» – Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε τις στενές σχέσεις του Μητσοτάκη και της Ντόρας με τον Ερντογάν – Η συνάντηση που προανήγγειλε

Στις στενές οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Habertürk.

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι επίκειται συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο και όλα αυτά λίγο μετά την επεισοδιακή επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

Διαβάστε τι είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων:

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο μας, συμφωνήσαμε σε έναν τέτοιο Οδικό Χάρτη. Ο Νίκος Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα. Ακολούθως, θα κανονιστεί συνάντηση του Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια συνάντηση ανώτατης στρατηγικής διαβούλευσης, θα μπορούσε να είναι και μια διμερής συνάντηση. Επρόκειτο να συμβουλευτούμε και να συμφωνήσουμε για τη μορφή αυτής της συνάντησης στο μέλλον. Ο Πρόεδρος μας είπε, «Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη». Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Είχαν ήδη συναντηθεί στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά στο παρελθόν. Η οικογένεια του Προέδρου έχει επίσης δεσμούς με την οικογένεια του Μητσοτάκη. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη είναι αδερφή του και είναι φίλη μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τους γνωρίζουμε προσωπικά. Όμως, όταν ασκούν επίσημα καθήκοντα, θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας τους, και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Αλλά πρέπει επίσης να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...