Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο

Μεγάλο «βάρος» εξακολουθούν να έχουν στα τουρκικά ΜΜΕ τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας. Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global τόνισε ότι η χώρα μας εξοπλίζεται «σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Σημείο το οποίο η ένταση στα ύψη είναι η γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Θα δούμε τις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η ένταση δεν φαίνεται πως θα μειωθεί.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως ‘στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας’», ανέφερε το γνωστό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες».

Η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τη συμφωνία με τη Λιβύη
Η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το τουρκολυβικό μνημόνιο. Αυτό, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ερμηνεύεται ως ένα επιπλέον βήμα για έρευνες υδρογονανθράκων στη στεριά και στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιο άμεσα μπορεί να ξεκινήσουν οι έρευνες και νότια της Κρήτης και σε χερσαίες περιοχές της Λιβύης και μπορεί να μπλέξει τα πράγματα η Τουρκία έχοντας και μια έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Άγκυρα είδε με ικανοποίηση την παρουσία της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι στην Τρίπολη, όπου υπέγραψε συμφωνία με το Ντιμπέιμπα, για το φυσικό αέριο της Λιβύης και για έρευνες.

Και αυτό το θεωρούν ως ένα καλό νέο για την Τουρκία καθώς αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης με την οποία υπογράφει ενεργειακές συμφωνίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....