Τι σύνταξη θα πάρει η Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην Καγκελαρία

Μετά από 16 χρόνια στην καγκελαρία και 31 ως μέλος της Bundestag, η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να αποσυρθεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία . Τι γίνεται όμως με τα οικονομικά της;

Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος – όπως όλοι οι πρώην Καγκελάριοι – δικαιούνται μηνιαία σύνταξη. Για τη Μέρκελ, το ποσό της σύνταξης δεν είναι τόσο μικρό μετά από 31 χρόνια στο κοινοβούλιο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα λάβει μηνιαία συνταξη περίπου 15.000 ευρώ μετά την αποχώρησή της, σύμφωνα με υπολογισμό της ένωσης φορολογουμένων. Αυτά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα προέκυψαν από τη μακροχρόνια συμμετοχή της στη Bundestag και από την εποχή που ήταν ομοσπονδιακή υπουργός και καγκελάριος, ανακοίνωσε η ένωση.

Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ρυθμίζονται από το νόμο. Σύμφωνα με την παράγραφο 20 του νόμου, για παράδειγμα, η Μέρκελ θα δικαιούται το μέγιστο ποσό του 65% του μισθού της για τα 31 χρόνια στο κοινοβούλιο.

Όπως όλοι οι πρώην καγκελάριοι και πρώην ομοσπονδιακοί πρόεδροι, η Μέρκελ θα δικαιούται επίσης ένα αξίωμα. Επιπλέον, θα έχει στην υπηρεσία της έναν διευθυντή γραφείου, δύο φρουρούς , μια δακτυλογράφο και έναν οδηγό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ