Τι θα συμβεί στη Σανγκάη μετά από δύο μήνες πολύ σκληρού lockdown

Νέα μέτρα για την επιστροφή στην ομαλότητα και την άρση του – διάρκειας δύο μηνών – lockdown για την Covid-19 ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Σανγκάης, ενώ το Πεκίνο να αποκαθιστά κάποια από τα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών και να ξανανοίγει ορισμένα εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια και άλλους χώρους καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιείται.

Το οικονομικό κέντρο της Κίνας με τα 25 εκατ. κατοίκους σκοπεύει να τερματίσει ουσιαστικά από την Τετάρτη ένα lockdown που έχει πλήξει σοβαρά την οικονομία και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της μητρόπολης να χάσουν το εισόδημά τους, να πασχίζουν να βρουν τρόφιμα και να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα από την παρατεταμένη απομόνωση. Οι δύσκολοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό που επιβλήθηκαν σε μεγάλες κινεζικές πόλεις έρχονται σε αντίθεση με τις τάσεις που καταγράφονται στον υπόλοιπο κόσμο, όπου σε μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετηθεί πολιτικές συμβίωσης με τον ιό παρόλο που τα κρούσματα εξαπλώνονται.

Η Σανγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, θα χαλαρώσει από την Τετάρτη τα μέτρα για διαγνωστικά τεστ για όσους θέλουν να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, δήλωσε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Γιν Σιν, προσθέτοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα ενθαρρύνουν την επιστροφή στην εργασία. «Η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη συνεχίζει να σταθεροποιείται και να βελτιώνεται», δήλωσε η Γιν, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Σανγκάης «στρέφεται τώρα προς μια ομαλοποιημένη πρόληψη και έλεγχο».

Όσοι εισέρχονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών, συγκριτικά με τεστ 48 ωρών που ισχύει έως τώρα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, έως αύριο, Δευτέρα, θα αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ της Νέας Περιοχής Πουντόνγκ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σανγκάης, και του βασικού οικονομικού κέντρου της μητρόπολης. Σήμερα άνοιξε και πάλι το εμπορικό κέντρο Plaza 66, στο κέντρο της Σανγκάης, που φιλοξενεί καταστήματα της Louis Vuitton και άλλων αλυσίδων ειδών πολυτελείας.

Οι αρχές προχωρούν αργά στη χαλάρωση των περιορισμών, με το βάρος να δίδεται στην επανέναρξη της μεταποιητικής δραστηριότητας. Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού και περισσότερες επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, αν και πολλοί κάτοικοι παραμένουν περιορισμένοι στα συγκροτήματα στα οποία κατοικούν και η πλειονότητα των καταστημάτων μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες μόνο μέσω υπηρεσιών διανομής.

Στην πρωτεύουσα Πεκίνο, σήμερα επετράπη να ανοίξουν βιβλιοθήκες, μουσεία, θέατρα και γυμναστήρια, με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών, σε περιοχές όπου δεν έχει καταγραφεί νέο κρούσμα COVID στην κοινότητα για επτά διαδοχικές ημέρες.

Στις περιοχές Φανγκσάν και Σουνγί θα αρθεί ο περιορισμός της τηλεργασίας, ενώ τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα αποκατασταθούν σε μεγάλο βαθμό στις δύο αυτές συνοικίες, καθώς και στην Τσαογιάνγκ, τη μεγαλύτερη στην κινεζική πρωτεύουσα. Ωστόσο σε όλη την πόλη θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση για καθήμενους πελάτες σε εστιατόρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...