Τι θα κάνει η Ρωσία με τις περιοχές που απελευθέρωσε – Τι εκτιμούν οι Αμερικανοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν χθες ότι η Ρωσία επιθυμεί να προσαρτήσει στο εγγύς μέλλον τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε λίγες μέρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Μια παρόμοια κίνηση φαίνεται να σχεδιάζεται στην περιοχή της Χερσώνας, που ελέγχεται πλέον από τη Ρωσία, όπου η Μόσχα θέλει ήδη να επιβάλει τη χρήση του ρουβλίου ως νομίσματος.

Όσο προχωρούν στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις, γίνεται εύλογο το ερώτημα σχετικά με το καθεστώς που η Μόσχα επιθυμεί να επιβάλλει στις περιοχές που έρχονται στον έλεγχό της. Οι μακροπρόθεσμες προθέσεις της Ρωσίας σχετικά με το καθεστώς της Μαριούπολης, για παράδειγμα, και άλλων απελευθερωμένων περιοχών φαίνονται συγκεχυμένες.

Κάποιες αναφορές από τη Μαριούπολη υποδεικνύουν ότι η Ρωσία ενδέχεται να σχεδιάζει να ενσωματώσει την πόλη και τις γύρω περιοχές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DNR) και πιθανώς να προσαρτήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να απορροφήσει απευθείας τη Μαριούπολη στην ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ.

Αυτές οι ασυνέπειες θα μπορούσαν απλώς να είναι σφάλμα αναφοράς ή αποτέλεσμα σύγχυσης στο πεδίο, αναφέρουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν επίσης να υποδεικνύουν πραγματική και πιο βαθιά σύγχυση σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Ρωσίας για τη διακυβέρνηση των ουκρανικών περιοχών που έχουν απελευθερώσει οι δυνάμεις της Μόσχας.

Αυτές οι αναφορές υποστηρίζουν ξεκάθαρα την εκτίμηση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει καμία πρόθεση να παραχωρήσει τα απευλευθερωμένα εδάφη πίσω σε μια ανεξάρτητη Ουκρανία και, το πολύ, εξετάζει πώς ακριβώς σκοπεύει να κυβερνήσει περιοχές που η Ρωσία έχει παράνομα καταλάβει, σημειώνει το αμερικανικό think tank.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...