Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρονται πολλά γερμανικά μέσα. «Ελληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου» γράφει το Spiegel και σημειώνει πως τα αίτια παραμένουν άγνωστα. «Η υπόθεση στην Ελλάδα θυμίζει εκείνη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από έντεκα χρόνια και ο οποίος – επίσης μπροστά στο σπίτι του – πυροβολήθηκε 16 φορές. Εκείνη την εποχή, μια αριστερή τρομοκρατική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο, ένας κουκουλοφόρος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη ενός ταμπλόιντ, τον Στέφανο Χίο, στο λαιμό και στο στήθος μπροστά στο σπίτι του. Επιβίωσε από την επίθεση και η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση».

Η Welt γράφει: «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας έμπειρος δημοσιογράφος, ειδικευμένος στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Εργαζόταν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Star και διαχειριζόταν το ειδησεογραφικό blog με την επωνυμία bloko.gr. Τα Μέσα Μαζικής Μνημέρωσης στην Ελλάδα είναι συχνά στόχος βανδαλισμού ή ακόμη και εμπρηστικών επιθέσεων. Ωστόσο, οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι σπάνιες»

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Bild, η οποία έγραψε πως «η αρμόδια για τις αξίες και τη διαφάνεια αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα εξέφρασε την βαθιά της ανησυχία. Είναι βαθύτατα σοκαρισμένη, έγραψε στο twitter. Οι σκέψεις της είναι στην οικογένεια του Καραϊβάζ και τους συναδέλφους του. Θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....