Τι αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την υπόθεση των F-16

Στην αγορά μαχητικών από την Βρετανία στοχεύει η Τουρκία, καθώς οι ΗΠΑ καθυστερούν την υπόθεση των F-16. Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο μάλιστα τονίζουν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς εκτιμάται ότι η χώρα μας έχει περισσότερα μαχητικά και – όπως γράφουν – οι Έλληνες «έχουν βγάλει γλώσσα».

ΜΜΕ στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για συμφωνία της Άγκυρας με την Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130.

Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι «οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε αριθμό μαχητικών και σε ποιότητα και πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί έχουν βγάλει γλώσσα και είναι προκλητικοί».

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ είναι και οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για… γιουρούσι των Τούρκων. Πολλά ρεπορτάζ επίσης αναφέρονται και στις εκλογές που «κλείδωσαν» για την 14η Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα της αντιπολίτευσης με 55%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ