Τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες το μεσημέρι

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες που πραγματοποιείται σήμερα, έκανε γνωστό ότι θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 13:00 (ώρα Βρυξελλών).

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, το ΣΕΥ θα ασχοληθεί με τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ θα γίνει και ενημέρωση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζόζεπ Μπορέλ για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινα το περασμένο Σάββατο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται κι αυτός στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Δωρητών που έχει οργανώσει η ΕΕ σε συνεργασία με την Σουηδική Προεδρία. Στη σύνοδο θα υπάρξει δέσμευση για την ενίσχυση Τουρκίας και Συρίας για την ανασυγκρότηση τους μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που είχαν επίκεντρο το Καχραμανμαράς στην Νότια Τουρκία.

«Σήμερα στο Συμβούλιο θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου βεβαίως την ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα θα έχουμ ε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Ζόζεφ Μπορέλ για την πολύ σημαντική επιτυχία της συμφωνίας μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας. Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα είχε επενδύσει πάρα πολύ. Τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι στις 13:00 θα συναντηθώ με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου», ανέφερε ο κ. Δένδιας κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ