«Τερατώδης πλαστογραφία» η Μπούκα : «Πυρά» του Κρεμλίνου για απαράδεκτες και ντροπιαστικές κατηγορίες του Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκτελώντας αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούκα είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

«Είναι απλά ένα καλά σκηνοθετημένο -αλλά τραγικό- σόου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Είναι μια πλαστογραφία που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό – και δεν θα έχει αποτέλεσμα».

«Καλούμε και πάλι τη διεθνή κοινότητα: αποσυνδεθείτε από τέτοιου είδους συναισθηματικές αντιλήψεις και σκεφθείτε λογικά», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Συγκρίνετε τα γεγονότα και καταλάβετε με τι είδους τερατώδη πλαστογραφία έχουμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τέτοιου είδους σχόλια είναι απαράδεκτα και δεν ταιριάζουν σε έναν Αμερικανό ηγέτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία. «Οι Αμερικανοί δεν αναμένεται να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους πρακτική», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει την πιθανότητα μιας συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν θα υπάρχει συμφωνία σε ένα κείμενο.

Το Κρεμλίνο αποκήρυξε επίσης την ευρωπαϊκή «έλλειψη διορατικότητας» ύστερα από την απέλαση από την Ευρώπη περισσότερων από 120 Ρώσων διπλωματών λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Λυπούμαστε γι’ αυτό. Η μείωση των δυνατοτήτων επικοινωνίας σε διπλωματικό επίπεδο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» υποδηλώνει «μια έλλειψη διορατικότητας που θα περιπλέξει περαιτέρω» τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Μεντβέντεφ: Όλα είναι προπαγάνδα

Η κατάσταση στην ουκρανική πόλη Μπούχα είναι ένα άλλο παράδειγμα της ψεύτικης προπαγάνδας της Ουκρανίας, έγραψε την Τρίτη στο Telegram ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Μια φωτογραφία αεροσκάφους τραβηγμένη από ένα παιχνίδι υπολογιστή. Ένα drone που καταρρίφθηκε από ένα βάζο με τουρσί. “Νεκροί ήρωες” που παραδόθηκαν σε ρωσικό πολεμικό πλοίο. Ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη. Και τώρα η Μπούκα», είπε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «πολλά πρακτορεία δημοσίων σχέσεων και “εργοστάσια τρολ” που χρηματοδοτούνται από δυτικές κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ τους παίρνουν πολλά χρήματα για να τα μαγειρέψουν όλα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά την άποψή του, «εξαγριωμένα θηρία από εθνικιστικά τάγματα και δυνάμεις εδαφικής άμυνας είναι έτοιμα να σκοτώσουν επιπόλαια τους αμάχους τους σε μια προσπάθεια να απανθρωποποιήσουν τη Ρωσία και να αμαυρώσουν την εικόνα της όσο το δυνατόν περισσότερο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ