Ταραχές στους δρόμους των ΗΠΑ αν τολμήσουν να σύρουν στη Δικαιοσύνη τον Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε πως θα ξεσπάσουν «ταραχές στους δρόμους» των ΗΠΑ εάν απαγγελθούν κατηγορίες από τη δικαιοσύνη στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Εάν προσπαθήσουν να προσαγάγουν σε δίκη τον πρόεδρο Τραμπ (…) κυριολεκτικά θα έχουμε ταραχές στους δρόμους», είπε ο γερουσιαστής που εκπροσωπεί τη Νότια Καρολίνα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Ανησυχώ για τη χώρα» πρόσθεσε.

Παρότι τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πρώην πρόεδρο είναι πλέον «βουνό» ο γερουσιαστής του GOP τόνισε πως για τους περισσότερους Ρεπουμπλικάνους, δεν χωράει αμφιβολία πως εκτυλίσσεται προσπάθεια εισαγγελικών λειτουργών προσκείμενων στους Δημοκρατικούς να εξοντώσουν πολιτικά τον μεγιστάνα των ακινήτων. «Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου, πιστεύουμε πως σε ό,τι αφορά τον Τραμπ, το ζήτημα δεν είναι ο νόμος. Το ζήτημα είναι να τον τσακίσουν» πολιτικά, επέμεινε.

Ο κ. Γκρέιαμ, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη της παράταξης, διέκοψε για βραχύ χρονικό διάστημα τις σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Ο γερουσιαστής, που ενίοτε παίζει γκολφ με τον επιχειρηματία, είχε μάλιστα πει πως η σχέση τους «τέλειωσε». Όμως, μέσα σε μερικές εβδομάδες, πρόβαλε δικαιολογίες για τα πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ και ξανανέβηκε στο «τρένο» του κινήματος MAGA, σημειώνεται σε ρεπορτάζ της New York Daily News που αναμεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο κ. Γκρέιαμ συνεχίζει να υπερασπίζεται τον πρώην πρόεδρο παρότι βρέθηκαν κούτες με διαβαθμισμένα έγγραφα, ακόμα και άκρως απόρρητα, στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. Λίγους μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) διενεργεί έρευνα σε βάρος του κ. Τραμπ διότι πήρε μαζί του διαβαθμισμένα έγγραφα όταν εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο και δεν τα επέστρεψε παρότι του ζητήθηκε ακόμη και με κλήτευση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...