Τέσσερις καταγγελίες – φωτιά για τον Μπιλ Γκέιτς

Αντιμέτωπος με συνολικά τέσσερις καταγγελίες για εργασιακό «bullying» είναι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Τέσσερις πρώην εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού βγήκαν στο προσκήνιο και κατηγορούν τον ισχυρό άνδρα της Microsoft για εργασιακό τραμπουκισμό, καθώς και για το ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τo Business Insider, η φήμη του Γκέιτς ως ευερέθιστου εργοδότη ξεκίνησε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε τη Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975. Ο «γκουρού της Πληροφορικής» βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του από τη Μελίντα Γκέιτς τον περασμένο Μάιο. Αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εξωσυζυγικές σχέσεις που φέρεται να είχε ο μεγιστάνας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η «φιλική» σχέση που φέρεται να διατηρούσε με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν (το σπίτι του οποίου ο Γκέιτς φέρεται να επισκεπτόταν συχνά).

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft που μίλησε στο Βusiness Insider υπό καθεστώς ανωνυμίας εξήγησε πως «κάθε συνάντηση με τον Μπιλ ήταν μια ευκαιρία για εκείνον να σου φωνάξει, και έτσι προσπαθούσα να το αποφύγω». Άλλες πηγές που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρθηκαν στην «ατάκα» που συνήθιζε να χρησιμοποιεί όταν άκουγε κάτι που δεν του άρεσε: «Αυτή είναι η πιο ηλίθια ιδέα που άκουσα ποτέ» έλεγε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, χωρίς να νοιάζεται ιδιαίτερα αν θα πλήγωνε τα συναισθήματα του συνομιλητή του. Μερικοί υπάλληλοι «εκτίμησαν την ειλικρίνειά του», ωστόσο σημειώνουν ότι «ο Μπιλ φώναζε σε όλους το ίδιο», αναφέρει το στέλεχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκέιτς φέρεται να απομνημόνευε τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι έβριζε εργαζόμενους στη Microsoft όταν εκνευριζόταν μαζί τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...