Τέμπη: Δεύτερη προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες Λάρισας

Δεύτερη προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που είχαν βάρδια πριν τον προφυλακισμένο 59χρονο που εργαζόταν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όταν συνέβη το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι δύο σταθμάρχες πέρασαν νωρίτερα σήμερα το πρωί την πόρτα του ανακριτή, ωστόσο, η διαδικασία που ακολούθησε ήταν πολύ σύντομη καθώς ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, προθεσμία έλαβε για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου πήρε ο συμβασιούχος σταθμάρχης ενώ ο πιο έμπειρος από τους τρεις θα απολογηθεί την Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που διόρισε τον 59χρονο σταθμάρχη.

Οι σταθμάρχες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες όπως για κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος και για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο σταθμάρχες θα υποστηρίξουν πως από τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε εκτός του ωραρίου τους, δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εργαζόμενους του ΟΣΕ, το ωράριο του σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που πληρώνεται με μπλοκάκι είναι οκτάωρο και δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι έφυγε σωστά στην λήξη της βάρδιας και άφησε μόνο του τον άπειρο σταθμάρχη.

Όσο για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, αναμένεται να υποστηρίξει πως στην επίμαχη ώρα, μεταξύ 22:00 και 23:00, είχε τοποθετήσει δύο σταθμάρχες. Ο δικηγόρος του αναφέρει πως ο επιθεωρητής θα υποστηρίξει επίσης ότι δεν ενημερώθηκε για την πρόωρη αποχώρηση των άλλων δύο σταθμαρχών ούτε για την καθυστέρηση των αμαξοστοιχιών το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...