«Στα συρτάρια του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά βρίσκονται όλα…» – Τα μυστήρια μιας ανεξερεύνητης περιόδου και οι επιστολές του πρώην Πρωθυπουργού με την Μέρκελ

Ενώ οργανώθηκε υπό άκρα εχεμύθεια, ανακοινώθηκε το Σάββατο –χωρίς πολλές λεπτομέρειες– η σύσταση Ιδρύματος «Αντώνης Κ. Σαμαράς».

Σκοπός, όπως λέει η ανακοίνωση, τη «συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση έχει η φράση ότι το Ιδρυμα θα ασχοληθεί με την «καταγραφή, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά».

Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το αρχείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλά χειρόγραφα του πρώην πρωθυπουργού με άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για την πιο δύσκολη –και ακόμα ανεξερεύνητη– περίοδο του 2012-2015.

«Στα συρτάρια του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά βρίσκονται όλα τα παρασκήνια των τότε διαπραγματεύσεων με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε», λένε πηγές.

Η οριστική αποστρατεία της Γερμανίδας καγκελαρίου τον Σεπτέμβριο βοηθάει στην ανάδειξη αυτών των πτυχών εκείνης της περιόδου, κατά την οποία οι πολιτικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά είχαν επιχειρήσει να τον ταυτίσουν με τη Γερμανίδα. Τα χειρόγραφα όμως του Μεσσήνιου θα ρίξουν φως.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...