Σοκαριστική έρευνα για ανεμβολίαστους, Όμικρον και τις μεταλλάξεις που θα έρθουν

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και ιδίως από την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (ΒΑ.2), είναι απίθανο να αναπτύξουν αντισώματα που θα τους προστατεύουν από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, καθώς η ανοσιακή απόκρισή τους φαίνεται εξειδικευμένη κατά της Όμικρον μόνο, σύμφωνα με μια νέα αυστριακή επιστημονική έρευνα.

Αντίθετα με τα αντισώματα που γεννιούνται από τα εμβόλια κατά της Covid-19 ή από τις μολύνσεις με προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται στο σώμα του ασθενούς που έχει μολυνθεί από Όμικρον (ΒΑ.1) ή Όμικρον 2, δεν εξουδετερώνουν άλλες παραλλαγές του ιού, βρήκαν οι ερευνητές που ανέλυσαν δείγματα αίματος ανθρώπων με Όμικρον ή Όμικρον 2, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η μελέτη, που προδημοσιεύθηκε στο Research Square, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από Όμικρον, αφότου είχαν κάνει τρεις δόσεις εμβολίων mRNA, τα οποία είχαν σχεδιαστεί όχι κατά της Όμικρον αλλά κατά προηγούμενων παραλλαγών, εμφάνιζαν στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον και της Όμικρον 2, αν και με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Όμως μεταξύ όσων ανεμβολίαστων ανθρώπων το ανοσοποιητικό σύστημά τους δεν είχε «εκπαιδευτεί» να αναγνωρίζει τον κορονοϊό είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω φυσικής ανοσίας μετά από λοίμωξη, τα αντισώματα κατά της Όμικρον και ακόμη περισσότερο κατά της Όμικρον 2 ήταν πολύ εξειδικευμένα έναντι αυτών μόνο των παραλλαγών. Οι ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης δεν ανίχνευσαν σχεδόν καθόλου εξουδετερωτικά αντισώματα στους ανθρώπους αυτούς έναντι άλλων παραλλαγών πέραν της Όμικρον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παραγόμενα με φυσικό τρόπο αντισώματα μετά από λοίμωξη με Όμικρον 2 είναι ιδιαίτερα απίθανο να παρέχουν προστασία έναντι οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής του κορονοϊού. Γι’ αυτό τόνισαν την ανάγκη ενισχυτικού εμβολιασμού αυτών των ανθρώπων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...