Σοκαριστικές καταγγελίες από τη Μόσχα: «Το Ισραήλ στηρίζει νεοναζί γιατί…»

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-Ισραήλ με την Μόσχα να επιτίθεται ξανά εναντίον της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας κατηγορώντας την ανοικτά για “αντι-ιστορικές δηλώσεις” με συνέπεια να “στηρίζει ανοικτά νεοναζί”!

Ο ισραηλινός πρόεδρος, Herzog, ανέφερε ότι είναι “αηδιασμένος” από τα “ψέματα” που διαδίδονται από τον Λαβρόφ, και αναμένει από τη Ρωσία συγγνώμη για τον ισχυρισμό ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς το ρωσικό ΥΠΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς Σ.Λαβρόφ.

Ρωσία: “Το Ισραήλ υποστηρίζει νεοναζί”

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ξανά το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας έτσι περαιτέρω μια διένεξη η οποία άρχισε όταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Η Μόσχα επανέλαβε την άποψη του Λαβρόφ πως η εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι δεν εμποδίζει το να κυβερνάται η Ουκρανία από νεοναζί.

«Ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και στην πολιτική δεν σταματά και αντιθέτως καλλιεργείται στην Ουκρανία», ανέφερε στη δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Αντι-ιστορικές δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών”

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του πως τα σχόλια του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ είναι «αντιιστορικά» και «εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο».

Η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε συγκεκριμένα:

«Έχουμε δώσει προσοχή στις αντι-ιστορικές δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Yair Lapid, οι οποίες εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση της τρέχουσας ισραηλινής κυβέρνησης προς υποστήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο”.

Πρόκειται για εκτός ορίων προσωπική επίθεση στον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών με την Μόσχα να τον κατηγορεί ανοικτά είτε πως δεν γνωρίζει Ιστορία…είτε πως προχωρά εσκεμμένα σε παραποίηση της!

Το Ισραήλ καταφέρθηκε τη Δευτέρα, κατά του Λαβρόφ λέγοντας πως ο ισχυρισμός του -τον οποίο διατύπωσε μιλώντας για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής- είναι ένα «ασυγχώρητο» ψεύδος.

“Ο Λάπιντ μισεί τους Ρώσους” – Θα ανοίξει νέο μέτωπο;

«Ο Μπένετ και ο Λάπιντ προσπαθούν να κλιμακώσουν εναντίον της Ρωσίας για να κερδίσουν τον Μπάιντεν και να τον διαβεβαιώσουν ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία», είπε ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής Yoni Ben-Menahem στο Arabs News. «Αλλά την ίδια στιγμή, το Ισραήλ δεν θέλει να φτάσει σε ρήξη με τη Ρωσία για να μην εμποδίσει τις ενέργειες της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία».

Ισραηλινές πηγές είπαν στο Arab News ότι ο Λάπιντ μισεί τους Ρώσους και προσπαθεί να δείξει ότι είναι υποστηρικτής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσαν, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στον Μπάιντεν και να επηρεάσει τις πολιτικές του.

Ισραήλ: Δίνει Spike NLOS -Θα αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Το Ισραήλ κλίνει προς την επέκταση της βοήθειάς του προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην εμπόλεμη χώρα.

“Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Ιερουσαλήμ μπορεί να στείλει «πολλά συστήματα» στο Κίεβο που είναι πιο αμυντικά, αλλά δεν θα σταλούν συστήματα αεράμυνας, προηγμένα όπλα και επιθετικά συστήματα” ανέφερε η Haaretz.

Η αύξηση της βοήθειας θα ήταν ένα «ουσιαστικό βήμα» σε σύγκριση με αυτό που έχει ήδη παράσχει το Ισραήλ και θα ήταν πιο συμβολική ενώ «δεν θα περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες προμηθειών» λόγω της βοήθειας που έχουν ήδη παρασχεθεί από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε η έκθεση.

Η Haaretz επικαλείται πηγή που ανέφερε πως “οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αναμένουν από το Ισραήλ να λάβει μια πιο ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ποια πλευρά βρίσκεται «και να στηρίξει την απόφασή του με πράξεις και όχι μόνο δηλώσεις.”

Μια συνάντηση από αξιωματούχους της άμυνας του Ισραήλ προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί ποια συστήματα μπορούν να παρασχεθούν στην Ουκρανία.

Πιστεύεται ότι αμυντικά συστήματα που προστατεύουν τα στρατεύματα στο έδαφος, προσωπικός εξοπλισμός μάχης και συστήματα προειδοποίησης θα μπορούσαν να σταλούν χωρίς να προκληθεί κρίση με τους Ρώσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θα αποστείλει μια μεγάλη παρτίδα αντιαρματικών πυραύλων Spike NLOS.

Τα Spike NLOS ATGM διαφέρουν από τα τυπικά συστήματα αντιαρματικών πυραύλων στο ότι είναι ικανά να χτυπούν στόχους σε αποστάσεις έως και 25 χιλιομέτρων. ‘Ηταν αυτοί που παρείχαν στο Αζερμπαϊτζάν ένα άνευ όρων πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ.

Ήδη, η υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Eva-Maria Liimets είπε ότι η ισραηλινή πλευρά δεν εμποδίζει πλέον το Ταλίν να μεταφέρει ισραηλινά όπλα στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Εσθονία δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το είδος των όπλων που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εσθονία, θα παραδώσει αντιαρματικά συστήματα Spike NLOS.

Δεύτερο πακέτο όπλων σε περίπτωση νέας επιδείνωσης

Παράλληλα, το Ισραήλ φαίνεται να ετοιμάζει και δεύτερη παρτίδα οπλικών συστημάτων σε περίπτωση που επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις με την Ρωσία.

Αυτή περιλαμβάνει αντιπλοϊκούς πυραύλους Blue Spear και αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα παράκτια αντιπλοϊκά συστήματα και οι πύραυλοι κρουζ Blue Spear αποτελούν μεγάλη απειλή, καθώς οι πύραυλοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στόχους επιφανείας σε αποστάσεις περίπου 400 χιλιομέτρων, γεγονός που δίνει στην Ουκρανία την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Μαύρης Θάλασσας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονταν με το Ισραήλ σχετικά με την πιθανή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία, ωστόσο, η ισραηλινή πλευρά, μη θέλοντας να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, το θεώρησε αδύνατο αυτή τη στιγμή.

Πρόκειται για τα συστήματα αεράμυνας Iron Dome και Barak-8, drones καμικάζι Harop, και πολύ πιθανό, τακτικά πυραυλικά συστήματα «Lora».

Όλα αυτά τα όπλα έχουν μεγάλο βεληνεκές και αποτελούν πολύ σοβαρή απειλή για την Ρωσία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...