Σκληρό ροκ για ανεμβολίαστους: Τα 4 νέα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση την Τετάρτη

H ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία μετά και το νέα κύμα του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει την ανάγκη για μία σειρά από μέτρα που θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν την διασπορά του ιού, χωρίς να στοχεύουν, όπως επαναλαμβανόμενα επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από μέλη της επιτροπής των ειδικών αλλά και πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι συζητήσεις και οι προτάσεις των επιτροπών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με πιθανότερη ημέρα ανακοινώσεων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να πιεστούν οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, ειδικά των πιο βαριών περιπτώσεων, φτάνοντας το σύστημα υγείας στα όρια αντοχής του.

Τα πέντε μέτρα που συζητιούνται από τις επιτροπές ξεκινούν από τη χρήση διπλής μάσκας μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την παράλληλη υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα δεύτερο μέτρο, το οποίο συναντά εμπόδια από το Υπουργεί Εργασίας, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ένα συμπληρωματικό μέτρο, με περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί, είναι το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο.

Με τα σούπερ μάρκετ να κάνουν την αρχή με την εφαρμογή του μέτρου για τον περιορισμό του αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, οι επιτροπές εξετάζουν την πρόταση να ισχύσει το ίδιο σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας με την επαναφορά των μέτρων απόστασης σε κλειστούς χώρους.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...