Σάλος: Το υπουργείο του Άδωνι αναφέρει τη Βόρεια Μακεδονία ως Μακεδονία… σκέτο – Οι πληρωμές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τράπεζα που έχει σχέση με τον Ερντογάν

Σε έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου είναι ο άλλοτε διαμαρτυρόμενος κατά των Πρεσπών Άδωνις Γεωργιάδης, αντί για τον κωδικό ΝΜΚ που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, γίνεται χρήση του MK, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “δημοκρατία”.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που η χώρα μας προβαίνει σε κινήσεις διαμαρτυρίας επειδή η Βόρεια Μακεδονία στο Euro χρησιμοποιεί το MK, ελληνικές υπηρεσίες το χρησιμοποιούν αυτοβούλως, παραβιάζοντας υπέρ των Σκοπίων τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη και λίγες ημέρες πριν, στις 14 Ιουνίου, όταν δηλαδή είχε ήδη ξεσπάσει ο ντόρος για το Euro, σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης γίνεται αναφορά σε ΜΚ, αντί του προβλεπόμενου NMK. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχουν πληρωμές σε υποκαταστήματα στη Βόρεια Μακεδονία της συνδεόμενης με τον Ερντογάν Halk Bank, με την οποία έχουν επιλέξει να συνεργάζονται οι χρηματοδοτούμενοι οργανισμοί.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: Η επαναλαμβανόμενη και απ’ ό,τι φαίνεται «διαχρονική» χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να πρόκειται περί λάθους κι έτσι συμπεραίνει κανείς ότι είναι απλώς αποτέλεσμα της μανίας που έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη να αποδείξουν ότι… το κράτος έχει συνέχεια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για έγγραφα με τα οποία δίδονται χρήματα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της… ενωσιακής συνδρομής του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας. Τους πληρώνουμε δηλαδή κι από πάνω, προκειμένου να τους λέμε… «Μακεδονία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...