Πρόταση-βόμβα βάζει «φωτιά» στα Βαλκάνια: «Να γίνει η Σερβία μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Η Σερβία θα μπορούσε μετά από δημοψήφισμα να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Αλεξέι Τσέπα, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας.

Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο για «να μην πει κανείς αργότερα ότι επρόκειτο για κατοχή, αρπαγή και ανατροπή», είπε ο ρώσος βουλευτής, μιλώντας στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό govoritmoskva.ru

«Aυτή η απόφαση δεν είναι του Βούτσιτς, αλλά του λαού, πρέπει να γίνει  δημοψήφισμα» τόνισε ο Αλεξέι Τσέπα, προσθέτοντας ότι  «θα παρέχουμε υποστήριξη σε κάθε περίπτωση. Η Σερβία είναι μια  φιλική χώρα για εμάς. Ελπίζουμε πολύ ότι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που εγείρονται εκεί. Θα περιμένουμε για το ποιες μπορεί να είναι οι εκκλήσεις του Βούτσιτς».

Η Σερβία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει συνταχθεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα lenta.ru.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπάθησε επανειλημμένα ν’ αναγκάσει τη Σερβία ν’ ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά έλαβε κατηγορηματική άρνηση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση της χώρας θα παραμείνει αμετάβλητη και η πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ