Προσβολές και προκλήσεις Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει – Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης εξοπλίζοντας τα νησιά

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Davos όπου διεξάγεται το World Economic Forum.
Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη Συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών.
Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει.
Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Το δημοσίευμα του Economist (ΕΔΩ)

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Economist, που αφιέρωσε το ευρωπαϊκό του εξώφυλλο στις επερχόμενες τουρκικές εκλογές, αναδεικνύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτές αναμένεται να λάβουν χώρα και χαρακτηρίζοντας ευθέως τον πρόεδρο Erdogan ως εν δυνάμει δικτάτορα της Τουρκίας.
«Η συμπεριφορά του Erdogan καθώς πλησιάζουν οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία» υπογραμμίζεται στο άρθρο του περιοδικού.
«Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; To καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου. Tη μοίρα της Τουρκίας δεν μπορεί να την καθορίσει το βρετανικό περιοδικό» είπε ο Erdogan.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ