Προβοκάτσια των Ουκρανών η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια (vid)

Για προβοκάτσια των Ουκρανών που οδήγησε στη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώνοντας δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή «στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, οι εθνικιστές του Κιέβου προσπάθησαν να προχωρήσουν σε μια τερατώδη προβοκάτσια. Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, όταν μια ομάδα στρατού που περιπολούσε την προστατευμένη περιοχή δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ».

«Για να προκαλέσουν τα πυρά μας, από τα παράθυρα αρκετών ορόφων ενός εκπαιδευτικού κέντρου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί από μικρού διαμετρήματος όπλα στους άνδρες των ρωσικών δυνάμεων που απάντησαν στα πυρά των σαμποτέρ» είπε ο Ρώσος στρατιωτικός και συμπλήρωσε:

«Φεύγοντας από το κτήριο (σ.σ. οι Ουκρανοί σαμποτέρ) έβαλαν φωτιά. Η φωτιά κατασβέστηκε και το πυρηνικό εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά».

Ο ίδιος, μάλιστα, επικαλέστηκε ως απόδειξη πέραν αμφιβολίας το διάγγελμα του προέδρου της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς και τις διαπραγματεύσεις του με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία ότι η προβοκάτσια των Ουκρανών «ήταν προμελετημένη προκειμένου να κατηγορήσουν την Ρωσία ότι θα προκαλέσει κίνδυνο μόλυνσης με ραδιενέργεια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...