«Πράσινο φως» από το ρωσικό κοινοβούλιο σε Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση του στρατού στο εξωτερικό

Την άδεια του κοινοβουλίου στη Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό ζητά ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το RT.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την άνω αίθουσα του ρωσικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας την Τρίτη, προσθέτοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του σύντομα.

Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, είπε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους.

“Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία”, είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, και “αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία “αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει” τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια “διαφορετική κατάσταση” γιατί “το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία”.

Ανοικτοί στο διάλογο λέει πάλι ο Λαβρόφ

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο διάλογο με την Δύση, αλλά δεν θα τον κάνει, εάν θα προσπαθούν να την μειώνουν και να θεωρούν ότι ευθύνεται για τα πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24». Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πάντα εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Θέλουμε να καταλάβουμε, για ποιο πράγμα θα γίνει αυτός διάλογος. Εάν αποσκοπεί στο να μειώνει την Ρωσία και να την καθιστά υπεύθυνη για τα πάντα, τότε δεν μπορεί να γίνει λόγος για τέτοιου είδους διάλογο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Εάν οι εταίροι μας έχουν εισακούσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας, τις οποίες ανακοινώσαμε από τον Δεκέμβριο ακόμη του 2021, αναφορικά με το πρόβλημα των δεσμευτικών από νομικής απόψεως εγγυήσεων για την ασφάλεια στην Ευρώπη, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο, εντίμως, στην βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της ισορροπίας των αμοιβαίων συμφερόντων», επισήμανε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Λαβρόφ ένας τέτοιος διάλογος πρέπει να οικοδομηθεί με βάση την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων, που έχουν αναλάβει οι χώρες για την διασφάλιση ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας για όλους στην κοινή περιοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....