Πράκτορας του FBI ζήτησε να βοηθήσει στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και η ανακρίτρια δεν τον δέχθηκε (doc)

Ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, η οποία αποκάλυψε πως η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου δεν έχει καλέσει πράκτορα του FBI που έχει δηλώσει ότι είναι διαθέσιμος να βοηθήσει στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Viet Nguyen έστειλε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 το εξής μήνυμα:

«Είμαι πράκτορας του FBI και υπηρετώ στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόσφατα διάβασα στις ειδήσεις ότι η υπηρεσία σας ενδεχομένως να έστειλε επιστολή στις Αμερικανικές Αρχές ζητώντας πληροφορίες για τη Novartis. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια συνάντηση με το γραφείο σας προκειμένου να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος στην παρούσα, ή σε μελλοντικές υποθέσεις.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας

Viet Nguyen

Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος»

Το έγγραφο του FBI

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιάννας Παπαδάκου, Ιπποκράτη Μυλωνά, «η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου από τον Φεβρουάριο του 2021 γνώριζε αυτό το έγγραφο του κ. Nguyen, αφού αυτό περιέχεται σε εισερχόμενο έγγραφο της παρούσας Ανάκρισης. Επίσης γνώριζε ότι ο κ. Nguyen συνεργάστηκε με την κ. Τουλουπάκη και της παρείχε πληροφορίες, όπως προκύπτει από άλλο έγγραφο του 2020, που και αυτό υπάρχει στην παρούσα δικογραφία. Προξενεί προφανώς μεγάλη εντύπωση πως η έμπειρη κ. Ανακρίτρια παρέλειψε να αναζητήσει τον κ. Nguyen και να του ζητήσει πληροφορίες, λαμβάνοντας κατάθεση από αυτόν».

Τη βεβαιότητά του ότι στο τέλος όλα θα αποκαλυφθούν εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι το Κράτος Δικαίου έχει τους θεσμούς που θα ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το άρον άρον κλείσιμο της έρευνας για το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, μολονότι υπήρξαν νέα στοιχεία που φώτιζαν τη σκοτεινή αυτή υπόθεση δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων για τους χειρισμούς συγκεκριμένων ανακριτικών Αρχών.

Είχαμε προειδοποιήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν έστηναν την προανακριτική παρωδία για να “βαφτίσουν” το σκάνδαλο σκευωρία και έτσι να μείνουν ατιμώρητοι τόσο οι εκλεκτοί τους όσο και η εταιρεία, ότι η υπόθεση θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».

«Σήμερα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα DOCUMENTO πράκτορας του FBI που υπηρετεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ζήτησε επισήμως από τον Δεκέμβριο του 2019 μέσω του Αρείου Πάγου να συνεισφέρει στην έρευνα για την Novartis. Εκείνη την εποχή η εταιρεία, μετά τις έρευνες των Αμερικανών βρισκόταν ένα βήμα πριν την καταδίκη της στις ΗΠΑ για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα. Τελικά η υπόθεση έκλεισε με την Novartis να αποδέχεται εξωδικαστικό συμβιβασμό πληρώνοντας 346 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να μην προχωρήσει η δίκη. Όλο αυτό το διάστημα το έγγραφο του FBI έμενε κρυμμένο και ουδέποτε κλήθηκε ο συγκεκριμένος πράκτορας.

Κατηγορούμενοι εμποδίζονται να ασκήσουν τα κατά νόμον δικαιώματά τους, μάρτυρες ούτε καν λαμβάνονται υπόψη, η Novartis πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια για να μην δικαστεί στις ΗΠΑ αλλά κατά τα λοιπά η υπόθεση είναι “σκευωρία”.

Το Κράτος Δικαίου όμως έχει τους θεσμούς που θα ανταποκριθούν στην αποστολή τους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος όλα θα αποκαλυφθούν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....