Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά το πρωτοφανές μπαράζ παραιτήσεων, που οδήγησε στην έξοδο 53 στελέχη της κυβέρνησης.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του διαδόχου του.

«Η διαδικασία της επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», σημείωσε, μιλώντας έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως και εγώ, έως ότου διοριστεί ένας νέος ηγέτης», πρόσθεσε.

«Ο λόγος δεν είναι ότι ήθελα να το κάνω, καθώς προτιμούσα να συνεχίσω το έργο μου για το οποίο είμαι και ιδιαιτέρως υπερήφανος. Είναι επώδυνο που δεν μπορώ να δω την ολοκλήρωση του έργου μου και της θητείας μου, αλλά στην πολιτική κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», δήλωσε.

«Ο λόγος που πάλεψα τόσο σκληρά ήταν ότι θεώρησα ότι αυτό ήταν το καθήκον μου», είπε στη συνέχεια, ανακοινώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της διαδοχής.

«Προσπάθησα να πείσω τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συνεχίσουμε, αλλά το ένστικτο της αγέλης ήταν κυρίαρχο», τόνισε.

«Θέλω να πω στον λαό της Ουκρανίας επίσης ότι θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε για όσο χρειαστεί», έσπευσε να υπογραμμίσει.

«Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα ανακουφιστούν, ενώ άλλοι θα απογοητευθούν που αποχωρώ από την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, την πρωθυπουργία», είπε, ενώ υποσχέθηκε πλήρη στήριξη στον επόμενο πρωθυπουργό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...