Πέτρος Κόκκαλης: Ανεπαρκές ένα υπουργείο κλιματικής κρίσης με 38 υπαλλήλους (vid)

Παρέμβαση για την πρόσφατη κακοκαιρία που οδήγησε στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην εκπομπή Brainstorming στο Action24 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης.

«Όταν λέμε πρωτόγνωρο δεν εννοούμε απρόβλεπτο. Είναι άλλο ότι δεν το έχουμε ξαναδεί και είναι άλλο ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα το δούμε. Η κλιματική αλλαγή ισχύει ως ένα άλλοθι για τις κυβερνήσεις, οποιεσδήποτε κυβερνήσεις, αλλά πρέπει να φτάσουμε πολύ γρήγορα στο σημείο να παρέχουμε πραγματική προστασία. Και δυστυχώς αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε» τόνισε ο κ. Κόκκαλης και συνέχισε λέγοντας εμφατικά: «Θα το πω πολύ απλά. Κάναμε ένα υπουργείο Κλιματικής Κρίσης το καλοκαίρι με 38 υπαλλήλους. Μήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι το λέμε κρίσης γιατί αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά; Γιατί αυτό δεν το είδαμε να συμβαίνει».

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «η πρόταση μομφής αφορά τη γενικευμένη ανασφάλεια. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε ότι είμαστε έρμαια της τύχης μας. Αυτός ο μιθριδατισμός και αυτή η κατάπτωση σε μια τέτοια κατάσταση θα μας φέρει σε θέματα δημοκρατίας και αυταρχισμού πάρα πολύ γρήγορα γιατί θα βρεθούμε απέναντι σε πολύ μεγάλες κρίσεις, απέναντι σε έναν πληθυσμό που δεν θα μπορούμε ως κοινωνία και ως κράτος να προστατέψουμε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ