Ο FDA προσθέτει προειδοποίηση για σπάνιες καρδιακές φλεγμονές από τα εμβόλια Pfizer και Moderna

Ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων θα προσθέσει προειδοποίηση στα εμβόλια που παράγονται από την Pfizer/BioNTech και την Moderna, σχετικά με σπάνιες περιπτώσεις καρδιακών φλεγμονών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση.

Οι συμβουλευτικές επιτροπές των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Νόσων (CDC), οι οποίες συναντήθηκαν για να συζητήσουν αναφορές για περιπτώσεις που αφορούν την κατάσταση της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό, βρήκαν ότι πιθανότατα οι φλεγμονές σ’ αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού να σχετίζονται με τα εμβόλια, υπογράμμισαν όμως ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερβαίνουν τους κινδύνους.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε αρκετές χώρες έχουν ερευνήσει εάν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna που χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία mRNA ενέχουν κινδύνους και εάν ναι, πόσο σοβαροί είναι αυτοί.

Οι CDC τόνισαν ότι οι ασθενείς με καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό γενικά ανέκαμψαν από τα συμπτώματα και είναι πλέον καλά στην υγεία τους.

Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας υποστηριζόμενο από μεγάλες ιατρικές ενώσεις και αξιωματούχους Υγείας, εξέδωσε μια ανακοίνωση που υπογραμμίζει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι η καρδιακή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι «εξαιρετικά σπάνια». «Ενθαρρύνουμε ανεπιφύλακτα όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που είναι επιλέξιμα να λάβουν το εμβόλιο βάσει της σχετικής απόφασης για εμβολιασμό», ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ