Ο Τραμπ υποσχέθηκε απίστευτη επιστροφή στον Λευκό Οίκο

Η ιστορία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει (…), ετοιμαζόμαστε για μια απίστευτη επιστροφή, δεν έχουμε άλλη επιλογή». Η φράση του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σαν κεραυνός στο αμερικανικό κατεστημένο, που το προηγούμενο διάστημα έκανε τα πάντα για εξαφανίσει -πολιτικά- τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να επαναδιεκδικήσει νέα θητεία στον Λευκό Οίκο!

Ο τέως ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά την ομολογουμένως ταραχώδη αποχώρησή του από τον θώκο, επέστρεψε στην Ουάσινγκτον, όπου εκφώνησε ομιλία αντάξια υποψηφίου για την προεδρία, φλερτάροντας δημόσια με την ιδέα να κάνει «comeback» στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Προσκεκλημένος του America First Policy Institute, κέντρου μελετών που ίδρυσαν σύμμαχοί του, ο 76χρονος παρουσίασε σχέδιο δράσης για τον «Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο που θα ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024».

Πάνω από μιάμιση ώρα σφυροκοπούσε την κυβέρνηση Μπάιντεν για τις πολιτικές επιλογές της σε ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση και την εγκληματικότητα, κατηγορώντας μάλιστα συνολικά τον νυν πρόεδρο για το γεγονός πως έχει «γονατίσει τις ΗΠΑ».

Όπως είναι γνωστό, την περίοδο αυτή ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία επιφορτίστηκε να ρίξει περισσότερο φως στον ρόλο του στην επίθεση διαδηλωτών-οπαδών του στο Καπιτώλιο, η οποία σόκαρε τον κόσμο. Η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από «χυδαίους ανθρώπους και πειρατές», αντέτεινε πάντως ο τέως πρόεδρος στην ομιλία του, τονίζοντας: «Θέλουν να με πλήξουν ώστε να μην είμαι πλέον σε θέση να σας υπηρετήσω, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τους περάσει». Το ακροατήριο τον χειροκροτούσε θερμά και ζητούσε «άλλα τέσσερα χρόνια».

Όπως και να έχει, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να διατηρεί κεντρική θέση στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο. Μοιάζει να διατήρησε πυρήνα αφοσιωμένων οπαδών και θα βρισκόταν σχεδόν αυτόματα στην pole position εάν αποφάσιζε να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του κόμματος.

Εντούτοις, η εικόνα του έχει αμαυρωθεί και δυνητικοί αντίπαλοί του, όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, κερδίζουν έδαφος, ενώ βάσει δημοσκοπήσεων σχεδόν οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι θα προτιμούσαν κάποιον άλλο υποψήφιο εκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...