Ο Συρίγος γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα για δήθεν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική: «Σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας είμαστε μόνοι μας»

Ενεοί έμειναν οι τηλεθεατές ακούγοντας τον Υφυπουργό Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου – Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελο Συρίγο, να δηλώνει ότι σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, «θα είμαστε μόνοι μας».

Στην Ουκρανία γίνεται ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ανέφερε μιλώντας στον ant1 o Άγγελος Συρίγος προκαλώντας ανατριχίλα στους παρευρισκόμενους.

Σχολιάζοντας την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και την έκβαση του πολέμου με αφορμή τις κατηγορίες Ζελένσκι ότι η Δύση άφησε την Ουκρανία μόνη της, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου – Εξωτερικής Πολιτικής, μέσα σε δύο λεπτά γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επιτυχημένες κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα. Το επιχείρημα μάλιστα της βοήθειας που θα μας προσφέρουν οι σύμμαχοι είχε χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για να δικαιολογήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Άλλωστε το Μαξίμου συστηματικά υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει συμμάχους, είναι στην Ευρώπη είναι στο ΝΑΤΟ, και ότι με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παίρνει «πρωτοβουλίες» η χώρα δεν είναι απομονωμένη, όμως η τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας το καταρρίπτει.

Συνεχίζοντας ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι η περίπτωση της Ουκρανίας «είναι ένα μεγάλο μάθημα που πρέπει να έχουμε εμείς υπόψη μας». Σε περίπτωση που κάποια χώρα υποχρεωθεί να πολεμήσει, ο κανόνας είναι ότι είναι μόνη της».

Ο υφυπουργός εξειδίκευσε τα λεγόμενά του για να είναι σίγουρος ότι θα το καταλάβουν όλοι και χαρακτηριστικά ανέφερε «για παράδειγμα αν γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας να «περιμένουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας».

«Εμείς πολεμάμε, κανένας δε θα έρθει να πολεμήσει στον πόλεμο τον δικό μας. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις σα χώρα, κι αυτό αποδεικνύεται στην Ουκρανία» επέμεινε ο υφυπουργός Παιδείας.

Στη συζήτηση ήταν παρών και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστας Αρβανίτης που έθεσε καίρια ερωτήματα στον υφυπουργό, τονίζοντας ωστόσο ότι τα όσα άκουσε από υφυπουργό Παιδείας είναι ανήκουστα.

«Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα είμαστε μόνοι μας, τότε γιατί είμαστε στο ΝΑΤΟ» διερωτήθηκε με νόημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Αφού είμαστε μόνοι μας τότε αυτός ο οπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία τελικά βοήθησε την ελληνική ομογένεια;» Αυτοί τελικά οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης βοηθούν το εθνικό συμφέρον;» υπογράμμισε ο Κ. Αρβανίτης.

Και υπενθύμισε και την τοποθέτηση Ζελένσκι στο ευρωκοινοβούλιο που άφησε σαφείς αιχμές προς την Ευρώπη λέγοντας ξεκάθαρα πως «Άλλα μου υποσχεθήκατε, και με αφήσατε μόνο», η ΕΕ έχει σοβαρές ευθύνες για ότι συνέβη, σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...