Ο συγκλονιστικος διάλογος Ζελένσκι-Μακρόν τις πρώτες ώρες της ρωσικής επιχείρησης – Πώς αντέδρασε ο Γάλλος πρόεδρος (vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει την αντίδραση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν όταν ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον ενημερώνει για τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Μακρόν προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Οι δυο τους συζητούν για την κίνηση των στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Καθώς συνειδητοποιεί ότι η σύγκρουση έχει επεκταθεί από την περιοχή του Ντονμπάς σε ολόκληρη τη χώρα, ο ανήσυχος Μακρόν αντιλαμβάνεται ότι η Ουκρανία βρίσκεται εν μέσω ενός «ολοκληρωτικού πολέμου».

«Μου λέτε ότι έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;» ακούγεται να ρωτάει ο Μακρόν στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Un Président, l’europe et la guerre» (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στη γαλλική τηλεόραση.

«Στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014. Είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή» απαντά ο Ζελένσκι. «Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο», σχολιάζει ο Μακρόν.

«Πιστεύω Εμανουέλ ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Πούτιν και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Πούτιν) σταμάτα. Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει», καταλήγει ο Ζελένσκι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....