Ο ρωσικός κλοιός έφτασε στον Ζελένσκι – Τα πιθανά σενάρια (vids)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσία να έχει πλέον στο στόχαστρό της το Κίεβο, το οποίο «ξύπνησε» σήμερα, Παρασκευή (25/2) με συνεχείς εκρήξεις.

Όπως όλα δείχνουν, ο στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η κατάληψη του Κιέβου και η πτώση της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή η συνθηκολόγηση υπό τους ρωσικούς όρους, κάτι που ο ουκρανός πρόεδρος ίσως έχει αρχίσει να σκέφτεται.

Ο Ζελένσκι στα τελευταία του διαγγέλματα έχει αφήσει σαφείς αιχμές κατά της Δύσης και του ΝΑΤΟ, καταλογίζοντάς τους ότι η Ουκρανία έχει αφεθεί μόνη της έναντι της Ρωσίας.

Πλέον, το μεγάλο δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει ο ουκρανός πρόεδρος είναι η παράδοση στη Μόσχα ή η αντίσταση μέχρι τέλους, μέχρι δηλαδή να πέσει το Κίεβο.

Από την πρώτη ώρα της επίθεσης, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, διεθνείς αναλυτές και ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει το Κίεβο στα χέρια των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άλλωστε αυτή την ώρα, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη.

Δείτε τα πλάνα ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ