Ο Πούτιν υποσχέθηκε να μη διατάξει να… σκοτωθεί ο Ζελένσκι

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τού υποσχέθηκε λίγο καιρό αφού ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία πως δεν θα έδινε διαταγή να σκοτωθεί ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Μπένετ εξήγησε σε ισραηλινό δημοσιογράφο πως ο κ. Πούτιν έκανε την υπόσχεση αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δυο τους στη Μόσχα τον Μάρτιο του 2022.

Ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που είδε τον κ. Πούτιν στη Μόσχα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Η επίσκεψη εντασσόταν σε προσπάθεια μεσολάβησης που όμως ήταν ανεπιτυχής.

Η ζωή ενός ηγέτη είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε μια σύρραξη, σύμφωνα με τον κ. Μπένετ. «Γνώριζα πως ο Ζελένσκι διέτρεχε κίνδυνο, βρισκόταν σε καταφύγιο η τοποθεσία του οποίου κρατείτο μυστική».

Γι’ αυτό ρώτησε, περίπου τρεις ως τέσσερις ώρες αφότου ξεκίνησε η συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, αν ο ρώσος πρόεδρος σκόπευε να σκοτώσει τον κ. Ζελένσκι, συνέχισε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Μπένετ ζήτησε τότε από τον ρώσο πρόεδρο να του δώσει τον λόγο του. «Είπε ‘δεν θα σκοτώσω τον Ζελένσκι’», συμπλήρωσε.

Μετά τη συνάντηση, τηλεφώνησε απευθείας στον ουκρανό πρόεδρο καθ’ οδόν από το Κρεμλίνο στο αεροδρόμιο: «Άκου, μόλις βγήκα από τη συνάντηση, δεν θα σε σκοτώσει», είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι. Ο συνομιλητής του τον ρώτησε αν ήταν σίγουρος. «Εκατό τοις εκατό», απάντησε.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, ο ουκρανός πρόεδρος μαγνητοσκοπούσε βίντεο στο γραφείο του διατρανώνοντας πως δεν φοβόταν για τη ζωή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...