Ο Μπάιντεν στέλνει βαρύ οπλισμό, drones, πυροβόλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία

Βαρύ οπλισμό, πυροβόλα Howitzers, drones, οβίδες και πυρομαχικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση ελλιμενισμού σε αμερικανικά λιμάνια, πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία.

O πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε σε διάγγελμά του, επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οβίδων, πυρομαχικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), βαρέως πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που αναμεταδίδει και το Sky News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σχέδια για απαγόρευση ελλιμενισμού πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα αμερικανικά λιμάνια.

Αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια των δυτικών συμμάχων να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει φτάσει την 57η ημέρα.

Πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Λευκός Οίκος θα εκδώσει σύντομα μια προκήρυξη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, ήδη από τις αρχές Μαρτίου υπήρχαν αναφορές ότι μια τέτοια απαγόρευση ήταν υπό εξέταση από την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι το 2021, πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία πραγματοποίησαν 1.800 επισκέψεις σε λιμάνια των ΗΠΑ.

Μπάιντεν: Συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό για τον πόλεμο της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό για να μιλήσει για τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Τέλος, περιέγραψε τις επόμενες ημέρες του πολέμου ως «κρίσιμο σημείο» καθώς η Ρωσία προχωρά στα ανατολικά, στην επόμενη φάση της καταστροφικής σύγκρουσης.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα «απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας», καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται για 57η ημέρα.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν περιέγραψε τη μάχη του Κιέβου ως «ιστορική νίκη» για τους Ουκρανούς, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας καθώς η Ρωσία βομβάρδιζε τα περίχωρα.

Ωστόσο, είπε ότι τώρα είναι η ώρα να επιταχυνθεί η βοήθεια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης οικονομικής βοήθειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την ουκρανική κυβέρνηση.

Η Ισπανία στέλνει 200 τόνους στρατιωτικού υλικού -Στρατιωτική βοήθεια 90 εκ. δολαρίων και από τη Δανία
Την ίδια ώρα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι στέλνει 200 τόνους στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, ενώ η Δανία υπόσχεται επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 90 εκατομ. δολαρίων.

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη αποστολή που γίνεται από την Ισπανία. Είναι υπερδιπλάσια απ’ όσα έχουμε στείλει έως σήμερα», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν.

«Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ισπανίας, το «Ιζαμπέλ», απέπλευσε σήμερα από ισπανικό λιμάνι με προορισμό την Πολωνία, μεταφέροντας 200 τόνους σύγχρονων πυρομαχικών και υλικού», συμπλήρωσε ο Ισπανός ηγέτης.

«Αυτό το πλοίο μεταφέρει 30 φορτηγά, ειδικά οχήματα μεταφοράς και 10 μικρά οχήματα με στρατιωτικό υλικό, τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στην Ουκρανία», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Η Μαδρίτη έχει έως τώρα στείλει στην Ουκρανία περίπου 12 αεροσκάφη που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, ανέφερε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Δανία: Στρατιωτική βοήθεια 90 εκατ. στην Ουκρανία

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της θα δώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και θα στηρίξει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κίεβο, η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης είπε ότι το σύνολο της στρατιωτικής βοήθειας της Δανίας ανέρχεται σε περίπου 146 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....