Ο Ερντογάν ανακοίνωσε εισβολή σε Ιράκ και Συρία – Αν το πράξει και μείνει ατιμώρητος εκθέτει τις ΗΠΑ

H Toυρκία θα εισβάλει για ακόμα μία φορά σε Συρία και Βόρειο Ιράκ με το πρόσχημα να πλήξει κουρδικές θέσεις όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει και χερσαίες δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει κάνει καμία κουβέντα με τον Μπάιντεν ή τον Πούτιν για το συγκεκριμένο θέμα καθώς «δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κανέναν».

Το ζήτημα κρίνεται μείζον καθώς η Άγκυρα θα εκθέσει τους Αμερικανούς ανεπανόρθωτα στα μάτια όλόυ του πλανήτη, αφού υποτίθεται ότι η Ουάσινγκτον ξεσήκωσε όλες τις δυτικές χώρες εναντίον των Ρώσων επειδή αυτοί επενέβησαν στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Τώρα έχουμε την Τουρκία να είναι έτοιμη να εισβάλει εκ νέου σε δύο ανεξάρτητες χώρες και και να αμφισβητεί την εδαφική τους ακεραιότητα και οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν να πάρουν θέση. Από τη θέση που θα πάρουν θα εξαρτηθούν πολλά και για τα αφηγήματα που έχω υποστηρίξει μέχρι τώρα για την Ουκρανία.

Αν δεν προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία με κυρώσεις και όλα τα σχετικά όπως έκαναν στην περίπτωση των Ρώσων, τότε θα πέσει και το τελευταίο πρόσχημα ότι όλα όσα έγιναν στην Ουκρανία και όλα όσα πρέπει να υποστούν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι με ακρίβεια και πληθωρισμό εξαιτίας των αντι-ρωσικών κυρώσεων, θα είναι καθαρά για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

«Η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία δεν είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τυχαία. Όπως έχουμε ξαναπεί, αν κάποιος διαταράξει τη χώρα μας και τα εδάφη μας, θα τον κάνουμε να πληρώσει το τίμημα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της Τουρκίας που σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις και αποτελούν απειλή.

Είναι στην πλευρά του Ιράκ, είναι στην πλευρά της Συρίας. Όπως λέω πάντα, όταν είπαμε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»δεν το είπαμε για το τίποτα.

Αυτά τα βήματα έγιναν μόλις ήρθε η ώρα. Για την ακρίβεια, η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ήταν μια πλήρης εκδήλωση αυτού του γεγονότος. Διότι το να καταστρέψουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αποτελεί αυτή τη στιγμή απαραίτητο καθήκον των δυνάμεων ασφαλείας μας.

Ούτε περιορίζεται μόνο σε μια αεροπορική εκστρατεία. Το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελεί Στρατού θα αποφασίσουν πόση δύναμη από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να εμπλακεί εκεί.

Κάνουμε τη διαβούλευσή μας και στη συνέχεια παίρνουμε τα μέτρα μας αναλόγως. Έχουμε ήδη κάνει τις διπλωματικές μας κινήσεις με τις χώρες που έχουν παρουσία εδώ, και έχουμε κάνει και κάνουμε τα βήματά μας αναλόγως» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Η περιοχή αυτή ήταν πάντα μεταξύ των στόχων, και τα βήματα έχουν ήδη γίνει αναλόγως. Στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά, υπήρχαν δύο σημαντικές περιοχές σε αυτόν τον στόχο με τον ίδιο τρόπο.

Η μία ήταν το βόρειο Ιράκ και η άλλη η βόρεια Συρία. Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς αυτές τις περιοχές. Έχουμε επίσης μια συμφωνία με τους Ρώσους στο Σότσι το 2019.

Είχαν την ευθύνη να καθαρίσουν τους τρομοκράτες στην περιοχή. Δυστυχώς, παρόλο που τους το υπενθυμίσαμε πολλές φορές ξανά και ξανά, δεν το έκαναν αυτό, δεν μπορούν να το κάνουν.

Είπαμε ότι δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντί τους και ότι θα λάβουμε μέτρα κατά των τρομοκρατών εκεί, αν δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι με οποιονδήποτε τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, εξουδετερώσαμε χθες 12 στόχους κατά των τρομοκρατών που βρίσκονταν στο Κομπάνι.

Υπάρχει συνέχεια σε αυτή την επιχείρηση. Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο από ξηράς και αέρος. Θα το κάνουμε και στη συνέχεια».

Σε ερώτηση που δέχρηκε για το αν έχει ενημερώσει τον Μπάιντεν ή τον Πούτιν για τις κινήσεις της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε: «Δεν είχαμε καμία συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν ή τον κ. Πούτιν σχετικά με την επιχείρηση αυτή. Αλλά τόσο ο κ. Μπάιντεν όσο και ο κ. Πούτιν γνωρίζουν ήδη ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοια πράγματα στην περιοχή αυτή ανά πάσα στιγμή.

Στην πραγματικότητα, όπως και σε αυτή την περίπτωση, λέμε πάντα, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα… Δεν δουλεύουμε περιμένοντας να πάρουμε άδεια.

Αν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα, το αποφασίζουμε και το κάνουμε. Η Αμερική πρέπει να μάθει για μας τώρα. Πιθανότατα ξέρει.

Μας στεναχωρεί το γεγονός πως είμαστε μαζί με την Αμερική στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, χιλιάδες εργαλεία, εξοπλισμός, πυρομαχικά, όπλα, δυστυχώς, η Αμερική τα έχει στείλει αυτά στη ζώνη τρομοκρατίας στη Συρία.

Αυτή η τακτική ίσχυε από την εποχή Ομπάμα, συνεχίστηκε κατά την εποχή Τραμπ και συνεχίζεται και υπό τον κ. Μπάιντεν.

“Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, είμαστε δύο σημαντικοί σύμμαχοι. Δεδομένου ότι μια τέτοια απειλή μας έρχεται από τον νότο, μας βάζετε σε μπελάδες δίνοντας αυτή την υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις εδώ.

Φυσικά, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτά τα προβλήματα. Όταν χρειαστεί, θα πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση σε αυτά”, είπα σε όλους τους ηγέτες των ΗΠΑ. Φυσικά δεν μπορούν να πουν τίποτα.

Εμείς κάναμε ό,τι είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....