Ο Ακάρ επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως παραβάτη και την Τουρκία ως δήθεν εγγυητή της ειρήνης

«Έχουμε δίκιο εκατομμύρια φορές για τα προβλήματα με την Ελλάδα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου και 16 νησιά οπλίστηκαν παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της. Αυτό το αυξάνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, από τα σύνορα της χώρας του με τη Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδεψαν, ο Χουλουσί Ακάρ, επιμένει στην προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας, επιμένοντας: «Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα και πάντα ευνοούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγονται συζητήσεις – διερευνητικές συνομιλίες και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Λέμε ας το κάνουμε αυτό μέσω τριών καναλιών. Δεν προχωρά όμως», τόνισε ο Ακάρ και συνέχισε ότι η Τουρκία αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στις παραβιάσεις της Ελλάδας, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν το 1974»

«Λέμε να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, αλλά τονίζουμε πάντα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας ή των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το κάνουμε αυτό», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η εξοπλιστική προσπάθεια στην Ελλάδα υφίσταται σοβαρό κόστος. Η οικονομική τους κατάσταση είναι ήδη γνωστή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο να δούμε το οικονομικό βάρος και τη ζημιά στο λαό της γειτονικής Ελλάδας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν το κάνουν αυτό (τους εξοπλισμούς) για την Τουρκία είναι λίγο, αν το κάνουν για την άμυνα τους είναι παραπάνω. Τους λέμε να κρατήσουν το χέρι της φιλίας που απλώνουμε, αλλά επειδή ξέρουν ότι έχουμε δίκιο, δεν έρχονται στο τραπέζι, το αποφεύγουν. Η φιλία της Τουρκίας είναι σημαντική».

«Θα είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά για την ειρήνη. Η Τουρκία είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας τόσο στην περιοχή όσο και στον κόσμο, δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αντιθέτως η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Έχουμε τα δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Το τι κάνουν οι άλλες εγγυήτριες δυνάμεις αυτό το ξέρουν οι ίδιοι, αλλά εμείς δεν εφησυχάζουμε. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις ευθύνες μας, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν το 1974. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας», κατέληξε ο Ακάρ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...