Οργή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες από το κυβερνητικό αλαλούμ στα θέματα της πανδημίας

Με τα μονά και τα ζυγά πάνε οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα προνόμια των εμβολιασμένων και για την άρση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές.

Την μία μέρα αποφασίζει σκληρά μέτρα και μίνι lockdown για τις περιοχές που εμφανίζουν πολλά κρούσματα και την επομένη τα παίρνει πίσω αφού προφανώς έχουν αποφασιστεί μέσα από διαδικασίες εξπρές και χωρίς να ληφθούν υπόψιν σημαντικές παράμετροι του θέματος.

Ιδιαίτερα στην συμπρωτεύουσα τα πράγματα είναι εκρηκτικά καθώς υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και έχουν υποστεί τις επιπτώσεις από το οριζόντιο lockdown.

Έτσι και με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δυσαρέσκεια του κόσμου πολλαπλασιάζεται η κυβέρνηση οδηγείται στο να αποφασίσει την άρση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές. Χωρίς φυσικά να ξέρει κανείς τι θα συμβεί αύριο ή μεθαύριο.

Για σήμερα πάντως οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται δέσμη προτάσεων για την κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19 ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.

Αυτό σημαίνει κατάργηση του μίνι lockdown σε όλες τις περιοχές που ισχύει σήμερα, με τις επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας να λειτουργούν ξανά με μουσική και με τις θύρες ανοιχτές μόνο για τους εμβολιασμένους, όπως προέβλεπε και πριν το πρωτόκολλο.

Μετά την παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση θεωρεί ότι βάζει μία ουσιαστική διαχωριστική γραμμή μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, η οποία, οδηγεί σε απομόνωση όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και αντιστοίχως επιβραβεύει τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις που επέλεξε να είναι covid free.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να πετάξει το μπαλάκι των παρελάσεων στους περιφερειάρχες μειώνοντας έτσι την δική της φθορά. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι χθες υπήρξε ενόχληση από την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα καθώς φοβάται ότι μέχρι τότε τα πράγματα θα έχουν χειροτερεύσει και άρα θα είναι παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε εμπλοκή της με το θέμα .

Έτσι διαρροές που υπήρξαν μέσα στην χθεσινή μέρα έλεγαν ότι το θέμα αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των περιφερειών και αυτές θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει τελικά.

Την ίδια στιγμή πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται θορυβημένοι από την νέα επίθεση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση για τα θέματα της πανδημίας. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος του Αντ. Σαμαρά σε συνέντευξη του δήλωσε ότι «Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της Επιτροπής των Ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων. Όλοι κάνουν σαν να μην βλέπουν το πρόβλημα, έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων».

Με δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εχθρικός προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη η τρίτη κατά σειρά επικριτική παρέμβαση του μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες πυροδοτεί τα σενάρια για επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ