Ολική «εκκαθάριση» του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ: Μαζικές συλλήψεις από Ρώσους – Τους δικάζουν για εγκλήματα πολέμου (vids)

Την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας θέλουν να ολοκληρώσουν άμεσα οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς τις τελευταίες ώρες προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις μελών του Τάγματος Αζόφ και άλλων παραστρατιωτικών οργανώσεων. 

Οι Ρώσοι έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους Ουκρανούς νεοναζί που επί σχεδόν μια δεκαετία σκορπούσαν τον τρόμο και τον θάνατο στο Ντονμπάς, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι Ουκρανοί που συλλαμβάνονται από τους Ρώσους κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και αναμένεται να αναμένεται να δικαστούν για όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ που βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» επί ημέρες στο εργοστάσιο Azovstal αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα τους και προσπαθούν να διαφύγουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε και ο Στρατηγός  Mikhail Mizintsev, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τον οποίο «οι μαχητές απειλούν ο ένας τον άλλον ότι θα πυροβολήσουν τη συνοδεία αν δεν είναι στις λίστες για εκκένωση στην πλησιέστερη ανθρωπιστική συνοδεία».

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη δύο Ουκρανών νεοναζί, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν ναζιστικό υλικό.

Ενώ εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης για τους: Khizanishvili Teymuraz (από την λεγεώνα των Γεωργιανών), Antonyuk Alexey (από το Κίεβο) και Alexey Kutsirin. 

Να σημειωθεί επίσης ότι η Μόσχα προχωρά και η έρευνα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στην Ελλάδα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταλογιστούν και κυβερνητικές ευθύνες .

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο Αzovstal

Στη Μαριούπολη, αξιωματικοί του ΝΑΤΟ από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την «ουδέτερη» Σουηδία κόλλησαν στο Azovstal. Αυτή τη στιγμή έρχονται σε επαφή με τα ρωσικά στρατεύματα με αίτημα να τους βοηθήσουν να φύγουν και να οργανώσουν έναν διάδρομο για την έξοδο τους, σύμφωνα με το donpress.

Οι Ρώσοι απέκλεισαν από αέρος τη Μαριούπολη, καθιστώντας αδύνατη την έξοδο των μαχητών από την πόλη. Επομένως, όσοι έδωσαν συμβουλές στους Ουκρανούς νεοναζί μάλλον δεν θα έχουν πλέον την ευκαιρία να φύγουν από την πόλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...