Οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν τις καταστροφικές εγκληματικές πολιτικές ΗΠΑ-ΕΕ: Εκτινάχτηκε η τιμή του αερίου μετά το κλείσιμο της ροής σε Πολωνία-Βουλγαρία

Αυξήθηκε ραγδαία η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της διακοπής των ροών από τη Ρωσία προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Η Gazprom ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Bulgargaz και την πολωνική PGNiG λόγω μη πληρωμής σε ρούβλια, ανέφερε ο Ρώσος παραγωγός φυσικού αερίου σε ανακοίνωσή του πριν από λίγη ώρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μετά την ανακοίνωση της Gazprom, οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν περισσότερο από 20% και το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τον Απρίλιο του 2017. Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς εκτινάχθηκαν έως και 24% στα 127,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και εβδομάδες, η Μόσχα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διατάσσει την πληρωμή από «μη φιλικούς» αγοραστές στο ρωσικό νόμισμα και το μπλοκ να λέει ότι η απαίτηση αυτή αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων. Η Πολωνία έχει ασκήσει ιδιαίτερα έντονη κριτική στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η κίνηση της Ρωσίας δημιουργεί πρόσθετη ζήτηση, καθώς η Πολωνία και η Βουλγαρία θα πρέπει να αγοράσουν φυσικό αέριο για να αντικαταστήσουν τις ροές, σύμφωνα με την Jefferies Group LLC. Οι παραγγελίες για αέριο που ρέει από τη Γερμανία προς την Πολωνία μέσω του αγωγού Yamal-Europe αυξήθηκαν κατακόρυφα την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή δικτύου Gascade.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...