Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν το παγκόσμιο ΝΑΤΟ – Μιμούνται τη ναζιστική Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Σκληρή επίθεση με ιστορικές αναφορές εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μίας επιθετικής συμμαχίας που θα εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου ΝΑΤΟ» με τη συμμετοχή χωρών Ασίας-Ειρηνικού μοιάζει με τη στρατιωτική συμμαχία των δυνάμεων του Άξονα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Putin σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
Σημείωσε ότι η νέα στρατηγική αντίληψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σχεδιάζει να αναπτύξει σχέσεις με χώρες Ασίας-Ειρηνικού και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ΝΑΤΟ.
«Τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Δημιουργούν όλο και περισσότερες συμμαχίες.
Και αυτό δίνει τη βάση στους δυτικούς αναλυτές να πουν απλώς ότι η Δύση χτίζει νέους “άξονες”.
Είναι δυτικοί αναλυτές, όχι εμείς που λένε ότι η Δύση αρχίζει να χτίζει έναν νέο άξονα παρόμοιο με αυτόν που δημιούργησαν τη δεκαετία του 1930 τα φασιστικά καθεστώτα στη Γερμανία, την Ιταλία και τη μιλιταριστική Ιαπωνία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τα όπλα της Δύσης στην Ουκρανία

Για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία κατηγόρησε τη Δύση, πως προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία κρυφά αλλά τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να τα καταστρέψουν ενώ παραδίδονται.
«Ο στρατός μας καταφέρνει να κάνει κάτι, αλλά όχι όλα. Μεταφέρονται κρυφά, τη νύχτα.
Αλλά ό,τι καταφέρνουν να πάρουν, το παίρνουν.
Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η συνεργασία με την Κίνα

Η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν μία ισχυρή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής αλλά αυτή «δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία», υπογράμμισε ο Putin.
«Αυτό είναι απολύτως αναληθές», τόνισε όταν ρωτήθηκε εάν η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αποτελεί απειλή για τη Δύση.
«Δεν δημιουργούμε καμία στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα. Ναι, συνεργαζόμαστε και στον δρόμο της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, δεν το κρύβουμε, αλλά είναι διαφανές, δεν υπάρχει τίποτα μυστικό εκεί», πρόσθεσε.
«Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με άλλες χώρες.
Συνεχίζουμε ακόμη και τώρα, παρά τις εξελίξεις σε Donbass, Zaporozhye και Kherson.
Συνεχίζουμε, είναι όλα διαφανή, αλλά δεν είναι μια απλή στρατιωτική συμμαχία», συνόψισε ο πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ αυτοπυροβολούνται

Οι ΗΠΑ κάνουν ζημιά στον εαυτό τους περιορίζοντας τη χρήση του δολαρίου για περιστασιακούς λόγους και για ορισμένες χώρες μέσω των κυρώσεων, επισήμανε.
«Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται – το έχω επαναλάβει – περιορίζοντας τη χρήση του δολαρίου με βάση στιγμιαίες, περιστασιακές εκτιμήσεις πολιτικής φύσης.
Βλάπτουν τον εαυτό τους, και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ακόμη, αυτοπυροβολούνται στο πόδι».
Σύμφωνα με τον Putin, οι ισχυρισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία πλήττει το δολάριο δεν είναι αληθινοί.
«Θα χρησιμοποιούσαμε το δολάριο, αλλά δεν μας το επιτρέπουν», εξήγησε.
«Πώς μπορούμε να κάνουμε πληρωμές; Σε ένα νόμισμα που είναι αποδεκτό από τους εταίρους μας.
Το γιουάν είναι ένα από αυτά τα νομίσματα, ειδικά επειδή χρησιμοποιείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», διευκρίνισε.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι μετά το πάγωμα των ρωσικών αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος, όλες οι χώρες του κόσμου αναρωτήθηκαν πόσο αξιόπιστοι είναι οι εταίροι τους στις ΗΠΑ.
«Και έχουν καταλήξει ότι δεν είναι αξιόπιστοι», συμπλήρωσε.

Ο Putin υπογράμμισε ότι οι εταίροι της Ρωσίας είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν για πληρωμές σε γιουάν.
«Γνωρίζετε ότι οι χώρες παραγωγής πετρελαίου της Μέσης Ανατολής έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το γιουάν για διακανονισμούς;
Θα το επεκτείνουμε σταδιακά και θα διευρύνουμε τη χρήση των αξιόπιστων νομισμάτων», είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι τώρα το δολάριο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, σε σύγκριση με τους περιορισμούς σε άλλα νομίσματα.
«Ωστόσο, κάθε χώρα είναι αποφασισμένη να ενισχύσει το εθνικό της νόμισμα και όλες οι άλλες θα προσπαθήσουν να το κάνουν.
Επομένως, αναμφίβολα, είναι μεγάλο λάθος των αρχών των ΗΠΑ που περιορίζουν τους διακανονισμούς σε δολάρια σε όλο τον κόσμο για χώρες που δεν τους αρέσουν για κάποιο λόγο», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Nord Stream και το ύποπτο αντικείμενο

Δεν έχει νόημα για Ρώσους ειδικούς να συμμετάσχουν στην έρευνα του αντικειμένου που βρέθηκε κοντά στους αγωγούς Nord Stream, καθώς σύμφωνα με τη Δανία, η κατάσταση δεν είναι πλέον επικίνδυνη, επισήμανε.
«Ειλικρινά, για εμάς, το θέμα δεν ήταν να ενοχοποιήσουμε κάποιον, αλλά να διασφαλίσουμε την ασφάλεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες εκρήξεις», εξήγησε.
«Αν οι Δανοί λένε ότι δεν είναι πλέον εκρηκτικό, καλά, δόξα τω Θεώ», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Υπενθύμισε ότι, αφού η Gazprom έλαβε άδεια από τις αρχές της Δανίας, εξερεύνησε την περιοχή γύρω από τον αγωγό πιο μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.
Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τον τόπο των εκρήξεων βρήκαν αντικείμενο στη συμβολή των σωλήνων.
«Αυτό είναι το πιο ευάλωτο σημείο – βρίσκεται στο ίδιο σημείο, αλλά 30 χιλιόμετρα μακριά όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις», παρατήρησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά φωτογραφήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ειδικούς περί τα εκρηκτικά.
«Πιστεύουν ότι αυτή είναι πιθανώς μια κεραία για τη λήψη ενός σήματος είτε από τον αέρα είτε από το διάστημα για την ενεργοποίηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού», εξήγησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
«Έχοντας λάβει αυτές τις πληροφορίες, ειλικρινά, όπως ήταν αναμενόμενο, μιλήσαμε με τις αρχές της Δανίας και προτείναμε να εξετάσουμε αμέσως, από κοινού και με τη συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων, αυτή την περιοχή, καθώς πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί και άλλος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος, για κάποιο λόγο, δεν εξερράγη», πρόσθεσε.
«Αλλά λάβαμε μια τόσο αόριστη απάντηση, δεν υπάρχει ανάγκη για τις υπηρεσίες μας, και αν τις χρειαστούν, θα μας ενημερώσουν κάποια μέρα».
Υπενθύμισε επίσης ότι μετά από αυτό, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στον ΟΗΕ έθεσαν αυτό το θέμα προς συζήτηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....