Οι εφιαλτικές επιπτώσεις από μία αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Η αξίωση της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Aιγαίου έχει ως στόχο να σκοτώσει την αποτρεπτική απειλή της Ελλάδος και να φέρει τη γραμμή αμύνης στο Σούνιο και στην Εύβοια, έξω από την Αθήνα. Αυτό αναφέρουν στρατιωτικές και διπλωματικές πήγες, με αφορμή τις τελευταίες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι διαθέτει τους πυραύλους «Typhoon» (Τυφώνας) και ότι είναι σε θέση να χτυπά ακόμη και στην ελληνική πρωτεύουσα. Οι εξελίξεις αυτές πυροδοτούν μιαν αναπόφευκτη κούρσα εξοπλισμών.

Οι ίδιες στρατιωτικές πήγες αναφέρουν ότι οι «Typhoon» δεν είναι ακόμη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά, όπως πρόσθεταν, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι «Typhoon», προσδοκάται να έχουν βεληνεκές περί τα 700 με 800 χιλιόμετρα και ακρίβεια στόχου με απόκλιση 5 μέτρων από τον στόχο, όπως οι Τούρκοι ισχυρίζονται.

Το πρόβλημα των τουρκικών επιθετικών όπλων δεν θα αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες, που θα απειλούνται, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ. Οι εξοπλισμοί αυτοί είναι ενταγμένοι στην αυτοκρατορική πολιτική της Τουρκίας για την ανάδειξή της ως Περιφερειακής Δύναμης. Με τον τρόπο αυτό πυροδοτείται μία νέα κούρσα εξοπλισμών, υπό την έννοια ότι η Ελλάδα, καθώς και γειτονικές χώρες, όπως και η Κύπρος, δεν θα έχουν άλλη επιλογή εάν θέλουν να διατηρήσουν τα ισοζύγια δυνάμεων και την αποτροπή ζωντανή, παρά μόνο να προχωρήσουν σε συμμαχίες και εξοπλισμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...