Ξεσαλώνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων

Νέα κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία είχαμε σήμερα στο Αιγαίο, καθώς μετά την Κίναρο και τον Γλάρο, όπου drone και μαχητικά έκαναν παραβιάσεις και υπερπτήσεις, έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε λίγο αργότερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι!

Συγκεκριμένα τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν:

  • Στις 11:07 το πρωί πάνω το Φαρμακονήσι στα 29.000 πόδια
  • Τρία λεπτά αργότερα πάνω από τους Λειψούς στα 28.000 πόδια και τους Αρκιούς στα 29.000 πόδια
  • Στις 11:18 π.μ. πάνω από το Αγαθονήσι στα 29.000 πόδια και
  • Πέντε λεπτά αργότερα πάλι πάνω από το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια.
  • Σύμφωνα πάντως με το ΓΕΕΘΑ, «σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική».

Στα όρια
Με αφορμή την υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνισαν ότι το ύψος πτήσης των τουρκικών αεροσκαφών ελλοχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των ορίων ύψους πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών στην περιοχή και επηρεάζει πληθώρα αεροδιαδρόμων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του FIR Αθηνών.

Η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας έρχεται λίγες ημέρες μετά τη μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες, των έμπιστων συνεργατών Μητσοτάκη-Ερντογάν, οι οποίοι έκατσαν στο τραπέζι των συνομιλιών υπό γερμανική πίεση. Με τις ΗΠΑ μάλιστα να «χαιρετίζουν» τη μυστική διπλωματία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ