ΝΑΤΟ και ειδικοί προβλέπουν σκληρές μάχες την Άνοιξη και ήττα της Ουκρανίας το Καλοκαίρι 2023

Μετά την νικηφόρα πορεία και κατάληψη του Soledar από τους Wagner και τον ρωσικό στρατό και την προέλαση προς Bakhmut και Ugledar… ο Ουκρανικός στρατός πανικοβλημένος και αποδεκατισμένος συνεχίζει να στέλνει εφεδρείες στο Ανατολικό μέτωπο…
Για τους ρώσους οι βασικοί στόχοι είναι η κατάληψη του Bakhmut και Ugledar και εν συνεχεία στόχευση των Maryinka, Seversk… όπου η κατάληψη τους θα δώσει τεράστια ώθηση στον ρωσικό στρατό
Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι την Άνοιξη από τον Μάρτιο και μετά θα ξεκινήσουν πολύ σκληρότερες μάχες… που θα καταλήξουν στην ήττα του Ουκρανικού στρατού το Καλοκαίρι του 2023…

Remaining Time-0:00FullscreenMuteΟ Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προαναγγέλλει την νίκη της Ρωσίας…

Η επιτυχία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι ένα «επικίνδυνο μήνυμα» για αυταρχικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη στρατιωτική βάση Iruma των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας.
Εάν ο Πρόεδρος Vladimir Putin κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι μια τραγωδία για τους Ουκρανούς και ταυτόχρονα θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα για αυταρχικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο.
Το μήνυμα θα είναι ότι εάν χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη, μπορούν πετυχαίνουν τους στόχους τους…

Η Ουκρανία θα ηττηθεί εντός έξι μηνών

Εμπειρογνώμονας σε άρθρο του στην Asia Times ο Brandon Weichert πιστεύει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, παρά την προμήθεια τανκς από το ΝΑΤΟ, θα ηττηθούν εντός έξι μηνών.
«Οι Ουκρανοί απέδωσαν εναντίον των Ρώσων πολύ καλύτερα από ότι αναμενόταν».
Ωστόσο, πιστεύει ότι οι Ουκρανοί δεν λαμβάνουν υπόψη τα logistics, τη γεωγραφία και την αριθμητική στην τακτική τους. Επιπλέον, οι στρατηγικοί στόχοι της Ουκρανίας, θα έπρεπε να ήταν η διατήρηση του «ουκρανικού πυρήνα στο δυτικό τμήμα της χώρας» και ο τερματισμός της σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό, ο οποίος δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα όπλα…
Η Ουκρανία το 2023 θα υποστεί ήττα και θα καταρρεύσει…
Ο αριθμός των ρωσικών αρμάτων μάχης υπερβαίνει τον αριθμό των τανκς που θα προμηθεύσουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία, ακόμη και αν οι παραδόσεις πραγματοποιηθούν στο ακέραιο.
Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Weichert, κινδυνεύει να εξαντλήσει τα αποθέματά του σε όπλα, καθώς και οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος μιας παγκόσμιας σύγκρουσης χωρίς… ουσία…

Οι αμερικανοί προβλέπουν σκληρές μάχες την Άνοιξη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν σημαντικά ποσά στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, τα οποία είναι απαραίτητα για τις επιχειρήσεις των Ουκρανών την άνοιξη όπου αναμένονται σκληρές μάχες.
Ο Κίρμπι διαφώνησε επίσης με την άποψη ότι η απόφαση για αποστολή τανκς στην Ουκρανία λήφθηκε πολύ αργά.
Η απόφαση για τα τανκς – και δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η Γερμανία και πριν οι Βρετανοί – ήταν στην πραγματικότητα για να βοηθήσουμε τις σκληρές μάχες που αναμένουμε την άνοιξη.
Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήσαμε να προβλέψουμε τι όπλα θα χρειαζόταν η Ουκρανία όταν βελτιωνόταν ο καιρός ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος…

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες…

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν εφεδρείες στις κατευθύνσεις Bakhmut, Ugledar και Maryinka, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του Donetsk ο Denis Pushilin.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν κάποια πρόοδο σε αυτές τις κατευθύνσεις, αλλά «δεν είναι τόσο εξαιρετικές, γιατί οι μάχες διεξάγονται κυριολεκτικά για κάθε μέτρο εδάφους».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί στα ανατολικά προάστια του Ugledar, η κατάληψη της πόλης θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη της προέλασης σε δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα

Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς

Μονάδες της 1ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού κοντά στο Ugledar στο Donetsk, καθώς και η ταξιαρχία 102 εδαφικής άμυνας στην κοινότητα Uspenovka στην περιοχή Zaporozhye» υπέστησαν μεγάλες απώλειες…

Οι ρώσοι σκότωσαν βρετανούς μισθοφόρους

Βρετανοί μισθοφόροι που εκπαίδευσαν τις δυνάμεις του Κιέβου σε θαλάσσιες δολιοφθορές εξοντώθηκαν στο Ochakov
Βρετανοί μισθοφόροι που παρείχαν στις ουκρανικές δυνάμεις ειδική εκπαίδευση σε δολιοφθορές στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα, εξοντώθηκαν από ρωσικό χτύπημα στη βάση του Ουκρανικού Ναυτικού στο Ochakov στην περιοχή του Mykolaiv όπου βρίσκεται μονάδα του 73ου Ναυτικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων.
Από την επίθεση καταστράφηκαν 3 αυτοκίνητα, 14 στρατιώτες και 7 τραυματίστηκαν, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται Βρετανοί μισθοφόροι, οι οποίοι παρείχαν ειδική εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σε ενέργειες δολιοφθοράς στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Azov.

Οι Wagner ελέγχουν τον δρόμο Chasov Yar – Bakhmut

Μαχητές της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner ελέγχουν εν μέρει τον δρόμο από το Chasov Yar προς το Bakhmut που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό ως οδό ανεφοδιασμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον εξοπλισμό των Ουκρανών σε αυτή την διαδρομή, αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για πλήρη έλεγχο αυτής της περιοχής.
Ο πλήρης έλεγχος του δρόμου θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να μπλοκάρουν την εχθρική ομάδα μάχης και να της στερήσουν τη δυνατότητα αναδιάταξης εφεδρειών.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν νέες θέσεις των Ουκρανών στην Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν θέσεις των Ουκρανών στο Orekhovo, Gulyaipol και Charivny στην Zaporizhia.
Οι ρώσοι με Tornado-S MLRS χτυπούν την Zaporizhia και κατά τους ρώσους αυτός ο τύπος όπλου ξεπερνά σε ακρίβεια το αμερικανικό MLRS HIMARS.
Η ρωσική προέλαση οδήγησε στον έλεγχο του Lobkove στην περιοχή Zaporozhye, του Pologovsky ενώ πλησιάζουν και προς την κατεύθυνση της πόλης Hulyaypole και πήραν τον έλεγχο πολλών οχυρών του ουκρανικού στρατού

Η εσκεμμένη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων προς Bakhmut στα βόρεια του Donetsk και το Ugledar στα νότια

Η εσκεμμένη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζεται στα κύρια πεδία μάχης στα μέτωπα του Donbass.
Τα πιο καυτά σημεία παραμένουν το Bakhmut στα βόρεια του Donetsk και το Ugledar στα νότια.
Στις 29 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι η κατάσταση στις περιοχές Bakhmut, Ugledar και άλλες περιοχές στο Donbass παραμένει δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό.
Ο Zelensky εστίασε στην υψηλή ένταση των επιθέσεων των ρώσων.

Στην περιοχή του Bakhmut, οι μαχητές Wagner συνεχίζουν να επιτίθενται στα περίχωρα προκειμένου να φέρουν την ουκρανική φρουρά στην πόλη σε επιχειρησιακή περικύκλωση.
Οι μάχες συνεχίζονται στις νότιες, ανατολικές και βόρειες συνοικίες του Bakhmut.

Στα νοτιοδυτικά της πόλης, οι μονάδες Wagner προσπαθούν να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka – Bakhmut στο Ivanovskoye.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο θέσεων μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιβραδύνει την προέλασή του με σφοδρό βομβαρδισμό σε ρωσικά οχυρά στην Kleshchevka και την Kurdyumovka.

Στα βορειοδυτικά του Bakhmut, μαχητές Wagner περικυκλώνουν την ουκρανική φρουρά.
Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους από τα νότια από την πλευρά του Podhorodnoye και από τα βόρεια από το Blagodatnoye, το οποίο τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο στις 29 Ιανουαρίου.

Η ρωσική επίθεση συνεχίζεται στα βόρεια του Soledar.
Οι μονάδες του Wagner συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στη Rozdolovka σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Bakhmut – Seversk.

Η ρωσική προέλαση αποτελεί απειλή για την ουκρανική φρουρά στο Seversk, στην οποία πλησιάζουν τόσο από νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις προσπάθειες να σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Verkhnekamenskoye.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στα βορειοανατολικά του Seversk. Ουκρανικές μονάδες αποκρούουν ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή Belogorovka.
Επίσης βαριές μάχες συνεχίζονται στο νότιο μέτωπο του Donbass. Στις 30 Ιανουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποκτήσει βάση στο ανατολικό τμήμα του Ugledar, ενώ ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο από το Pokrovsky προς το Ugledar.

Η μάχη του Ugledar

Η πόλη Ugledar που βρίσκεται στο Donetsk έχει γίνει πρόσφατα ένα από τα πιο καυτά σημεία στην πρώτη γραμμή του Donbass. Τον Ιανουάριο του 2023, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη, απειλώντας μια άλλη στρατηγική γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 30 Ιανουαρίου, οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Vostok είχαν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις και κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις στην περιοχή.
Προκάλεσαν καταστροφές στις μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αρμάτων των Ουκρανών στην περιοχή Ugledar, καθώς και στην 102η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή Uspenovka στην περιοχή Zaporozhye.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν πρόσφατα στην πόλη Ugledar.
Ρώσοι Πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού εμπλέκονται σε μάχες ενώ οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν επίσης την πόλη από τη νότια κατεύθυνση, προχωρώντας από την Pavlovka.
Ο τακτικός στόχος του ρωσικού στρατού είναι να πάρει τον έλεγχο του ορυχείου Yuzhno-Donbass που βρίσκεται στη δυτική συνοικία Ugledar, κάτι που θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να περικυκλώσουν την πόλη.
Μέχρι στιγμής, το ορυχείο παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει ήδη θέσεις της Ουκρανίας στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της πόλης Ugledar.
Πριν από την επίθεση, αποδυναμώνουν τον Ουκρανικό στρατό όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά περικυκλώνουν την πόλη.
Ο δρόμος που οδηγεί στο βορρά βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των πυρών του ρωσικού πυροβολικού και είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές προμήθειες.
Ένας άλλος δρόμος που οδηγεί στο Ugledar από τα δυτικά επίσης βομβαρδίζεται έντονα από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εν μέρει για τη μεταφορά ουκρανικών στρατιωτικών προμηθειών.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ακολουθεί τακτικές για να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη παρά τον κίνδυνο του ολικού αποδεκατισμού.
Η ρωσική νίκη στο Ugledar θα απειλήσει μια άλλη στρατηγική γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην περιοχή Donbass.
Θα ανοίξει το δρόμο για τη ρωσική επίθεση στη Maryinka από τη νότια κατεύθυνση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...