Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ποτέ δεν κουβέντιασα με τον Ακάρ θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Καμία συζήτηση, δεν έγινε με τον Χουλουσί Ακάρ, ούτε για δήθεν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ούτε για τα ενεργειακά, τόνισε ο Έλληνας υπουργός υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Η μόνη συζήτηση που έγινε, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αφορούσε τον τουρισμό και την οικονομία, ανέφερε ο υπουργός.

Στόχος, όπως είπε στον Ακάρ ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι «να μπουν τα θεμέλια για ένα ήρεμο καλοκαίρι, χωρίς εντάσεις με οφέλη για την οικονομία και στον τουρισμό»

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν με αφορμή όσων ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος ομόλογός του, ότι δηλαδή οι δύο άνδρες μίλησαν για την από κοινού εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίουμε την Ελλάδα,

Σύμφωνα με το trthaber, ο κ. Ακάρ είπε:

«Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες. για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ