Νέο πακέτο μέτρων με… εκπλήξεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

Νέα μέτρα στην εστίαση μετά τις γιορτές, εξετάζει η κυβέρνηση. Υπουργοί κάνουν λόγο για ήπιες παρεμβάσεις στην εστίαση, κυρίως για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών θα γίνει τη Δευτέρα. Στο τραπέζι είναι το νέο ωράριο στην εστίαση για καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, ενώ στο στόχαστρο είναι τα νυχτερινά μαγαζιά. Ειδικά για τα τελευταία όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Το τοπίο ίσως να ξεκαθαρίσει αύριο, ενώ έκπληξη είναι και ο χρόνος επιβολής των μέτρων. Θα είναι πριν την Πρωτοχρονιά ή στις 3 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα μέτρα θα είναι οριζόντια και πλήττουν ευθέως τους εμβολιασμένους που έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους εστίασης και σε νυχτερινά κέντρα.

Οι εισηγήσεις των ειδικών αφορούν παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας, δηλαδή τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ, με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες. Άγνωστο είναι ακόμα ποια ώρα θα κλείνουν.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, επίσης επί τάπητος έχει τεθεί να να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό πελατών, δηλαδή μη συνωστισμός όρθιων καταναλωτών.

Πρόθεση όλων είναι να ληφθούν αποφάσεις για ήπιες παρεμβάσεις που μπορεί και να εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων 24ώρων. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να προκριθεί ένα αυστηρότερο πακέτο μέτρων ή ο χρόνος υλοποίησής τους να καθοριστεί νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη προαναγγείλει παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης, όπου την παραμονή των Χριστουγέννων παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού και σε ορισμένες περιπτώσεις περιστατικά μη τήρησης των μέτρων, που οδήγησαν σε πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες που θέλουν το lockdown να έρχεται μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κυβέρνηση αφήνει την αγορά να κινηθεί αυτές τις μέρες και μετά θα μπει «φρένο» στην κινητοποίηση που φέρνουν οι γιορτές.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....