Νέες ευθείες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και ανέφερε πως θα τα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

Είπε πως Ελλάδα ότι λέει ψέματα και διαστρεβλώνει την αλήθεια και την κατηγόρησε πως δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως η Ελλάδα δεν λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάννης, επαναφέροντας για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Καστελλόριζο. «Για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1.950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.χλμ. και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί. Μην πέφτουμε σε γελοίες καταστάσεις», ανέφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως και οι δύο χώρες πρέπει να επωφεληθούν «με δίκαιο τρόπο» από τον πλούτο του Αιγαίου.

Διαφορετικά, προειδοποίησε, «είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Aυτό να το ξέρουν όλοι».

Αναφερόμενος στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε: «όταν έρθει η ώρα και η σειρά της», το αρμόδιο υπουργείο θα αποφασίσει και θα κάνει εργασίες εκεί, όπως έχει ήδη δηλώσει ότι θα γίνει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πιο αυστηρό και «είπε περισσότερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα λέμε εμείς». Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για το θέμα των απωθήσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ