Νέα δημοσκόπηση «βόμβα» στις ΗΠΑ: Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι Αμερικανοί προτιμούν να αποχωρήσει ο Μπάιντεν πάρα ο Πούτιν

Η μηνιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και του Express.co.uk με 1.500 Αμερικανούς που είναι «πιθανοί ψηφοφόροι», κατέδειξε άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα, με κάδρο τα ρωσο-ουκρανικά, βάσει των αποτελεσμάτων.

Το 43% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι «οκ» με την προοπτική της ήττας της Ουκρανίας, σε σύγκριση με το 41% για το οποίο «δεν είναι εντάξει», κόντρα στις πολιτικές των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, αλλά και τις αγωνιώδεις και πολλές φορές γραφικές προσπάθειες του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι να συγκεντρώσει την παγκόσμια υποστήριξη ενάντια στη ρωσική επέμβαση.

Οι Αμερικανοί φαίνεται επίσης να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το 53% να πιστεύει ότι αυτό το καθεστώς βλάπτει περισσότερο τις ΗΠΑ.

Αποδοκιμασία Μπάιντεν

Τα ευρήματα είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν, με τους ψηφοφόρους να δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με ποσοστό 50% των ερωτηθέντων να το δηλώνει αυτό, έναντι 42% που λέει πως θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς.

Έντονη είναι για μια ακόμα δημοσκόπηση η αποδοκιμασία στην εξωτερική πολιτική του Τζο Μπάιντεν, με το 56% να την αποδοκιμάζει, έναντι του 40% που την υποστηρίζει. Ο Αμερικανός Πρόεδρος πάντως καταγράφει αρνητική υποδοχή στις δημοσκοπήσεις για όλους τους τομείς της πολιτικής του.

Το μεγάλο σοκ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι πως για δεύτερο συνεχόμενο μήνα περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερο για τον Μπάιντεν να αποχωρήσει, σε σχέση με τον Πούτιν, με 53% και 44% αντίστοιχα!

Επίσης, μόνο το 38% εγκρίνει τον χειρισμό της κρίσης στην Ουκρανία από τον Μπάιντεν σε σύγκριση με το 52% που τον αποδοκιμάζει, ενώ υπάρχει μια απροθυμία να υπάρξει απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία, όπως υποστηρίζει το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Κίνα, η μεγάλη απειλή

Οι Αμερικανοί που απάντησαν, βλέπουν τη Ρωσία ως μόλις την τέταρτη μεγαλύτερη απειλή για τη ώρα τους, με ποσοστό 16%, πίσω από την μακράν πρώτη Κίνα (42%), το Ιράν (20%) και τη Βόρεια Κορέα (18%).

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η εξωτερική πολιτική δεν έχει σώσει την προεδρία του Μπάιντεν και τώρα το 63% δεν πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί το 2024!

Ο… εφιάλτης του Τραμπ!

Σε κάθε σενάριο απέναντι σε διαφορετικούς υποψήφιους των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε εύκολα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανοίγει το ενδεχόμενο της αναμενόμενης επιστροφής του!

Επιπλέον, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν μεγάλες πλειοψηφίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, ο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει πιθανές διαδικασίες παραπομπής, παρόμοιες με αυτές που υποκινήθηκαν εναντίον του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς.

Οι κατηγορίες σε αυτές τις διαδικασίες, θα σχετίζονται με τις σχέσεις του γιου του, Χάντερ Μπάιντεν, στην Ουκρανία και τους ισχυρισμούς για διαφθορά που απορρίφθηκαν από το Facebook και το Twitter κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι αστοχίες του Μπάιντεν και ο covid

«Το πρόβλημα για τον Μπάιντεν και τους Ρεπουμπλικάνους και εκείνους στα μέσα ενημέρωσης που προώθησαν αυτή την προσέγγιση (σ.σ. τις σκληρές κυρώσεις), είναι ότι ο Μπάιντεν έκανε αυτές τις προβλέψεις στην αρχή – το ρούβλι θα ήταν ερείπιο, θα συντρίβαμε τη ρωσική οικονομία, ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν, ο Πούτιν θα ήταν εκτός, οι Ρώσοι θα έτρεχαν να φύγουν από την Ουκρανία. Αυτούς τους δύο μήνες, προφανώς το πράγμα δεν έχει τελειώσει, ωστόσο, κανένα από αυτά δεν έχει συμβεί ακόμη ή φαίνεται πιθανό να συμβεί σύντομα», είπε ο Patrick Basham, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.

Και είπε κάτι ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και αληθέστατο: «Το πρόβλημα [τώρα] είναι ότι τουλάχιστον η μισή Αμερική πιστεύει ότι τους κορόιδεψαν για πολλά από τα θέματα του Covid. Έτσι είναι ακόμη πιο κυνικοί (σ.σ. οι πολίτες) με την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...