Με 4 αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτο λεφτά διέφυγε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν

Όχι με ένα, ούτε με δύο, με τέσσερα αυτοκίνητα κι ένα ελικόπτερο γεμάτο μετρητά διέφυγε από τη χώρα ο Αφγανός πρόεδρος Ασραφ Γάνι. Αναγκάστηκε δε να αφήσει πίσω κάποια χρήματα, καθώς δεν χωρούσαν όλα στα μεταφορικά μέσα του. Όλα αυτά, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ.

Ο Γάνι, για τον οποίο παραμένει άγνωστο πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή, αναχώρησε την Κυριακή από το Αφγανιστάν, καθώς οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην πόλη. «Όσο για την κατάρρευση του (σ.σ.: απερχόμενου) καθεστώτος, αυτή χαρακτηρίζεται εύγλωττα από τον τρόπο με τον οποίο ο Γάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν» δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ Νικίτα Ιστσένκο.

«Τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να παραγεμίσουν ένα ελικόπτερο με άλλο ένα μέρος των χρημάτων, αλλά δεν χώρεσαν όλα. Και μερικά από τα χρήματα έμειναν στην πίστα του αεροδρομίου» φέρεται ότι δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την είδηση, όμως ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση που διέφυγε. «Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν πήρε μαζί της όλα τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν έχει μείνει κάτι, θα αποτελέσει τη βάση του προϋπολογισμού» δήλωσε ο Καμπούλοφ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...