Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τονίζοντας ότι οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μετά το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας. «Έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία».

Συνεχίζοντας, ο Βασίλης Κικίλιας, μετάφερε τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα για μετά το καλοκαίρι. «Θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα. Ο πρωθυπουργός δεν πήρε αποφάσεις, αλλά θα εξεταστεί και μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν αποφάσεις», ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο θέμα των προνομίων για τους εμβολιασμένους, με τον ίδιο να τονίζει ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα». «Οι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιστρέφουν στην προηγούμενη πραγματικότητα. Καταλαβαίνουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά καθήκον μας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηρίζοντας «λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ευεργετήματα».

Οι ειδικοί είναι στην επιτροπή

Ο υπουργός μίλησε και για όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο Κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ειδικό «οι ειδικοί είναι στην επιτροπή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Τα μέλη της επιτροπής ειδικών αλλά και της επιτροπής εμβολιασμών είναι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες», είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν διόρισα εγώ τις επιτροπές, αλλά κ. Ξανθός, που είχε το πολιτικό θράσος να βγει και να τους κατηγορήσει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...