Μανιφέστο: Συγκλονίζουν όσα αποκαλύπτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την απατηλή κυριαρχία, την οικονομία, αλλά και τα βρόμικα σχέδια της «Συλλογικής Δύσης» (pic)

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν:

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στο Ντονμπάς, οοποίος εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια υφίσταται μια πραγματική γενοκτονία με τα πιο βάρβαρα μέσα – τον αποκλεισμό, τις μεγάλης κλίμακας τιμωρητικές ενέργειες, τις τρομοκρατικέςεπιθέσεις και τους συνεχείς βομβαρδισμούς από το πυροβολικό. Και για ποιο λόγο; Μόνο και μόνο επειδή επιζητούσαν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα – να ζουν σύμφωνα με τους νόμους και τις παραδόσεις των προγόνων τους, να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τον τρόπο που ήθελαν.Ταυτόχρονα, οι αρχές του Κιέβου όχι μόνο αγνόησαν και σαμποτάρισαν την εφαρμογή της δέσμης μέτρων του Μινσκ για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης όλα αυτά τα χρόνια, αλλάστα τέλη του περασμένου έτους αρνήθηκαν επισήμως να την εφαρμόσουν.Είχαν επίσης αρχίσει να θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, οι αρχές του Κιέβου είχαν επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν τα δικά τουςπυρηνικά όπλα και τα μέσα εκτόξευσής τους. Αυτό συνιστούσε μια πραγματική απειλή. Ήδη στο άμεσο, ορατό μέλλον, με ξένη τεχνική βοήθεια, το φιλοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο θα μπορούσε να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής και στόχος του θα ήταν φυσικά η Ρωσία.Υπήρχε επίσης ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων που λειτουργούσε στην Ουκρανία, όπου στρατιωτικά προγράμματα βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων μεδείγματα κορονοϊών, άνθρακα, χολέρας, αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, διεξάγονταν υπό την καθοδήγηση και την οικονομική υποστήριξητου Πενταγώνου.Τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων καλύπτονται τώρα με επιμονή. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τα συστατικά των βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα σε κοντινή απόσταση από τη Ρωσία, στο ουκρανικό έδαφος.Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας ότι οι εξελίξεις αυτές συνιστούν άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας είχαν αγνοηθεί από την Ουκρανία, τους προστάτες τους, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με επιδεικτική και κυνική περιφρόνηση.Ως εκ τούτου, όλες οι διπλωματικές επιλογές έχουν εξαντληθεί πλήρως. Απλώς δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. προκειμένου να επιλύσουμε με ειρηνικό τρόπο, τα προβλήματα που προέκυψανχωρίς βέβαια τη δική μας υπαιτιότητα. Οπότε απλώς αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση.Η εμφάνιση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν οφείλεται στην πρόθεσή μας να καταλάβουμε τη χώρα αυτή. Δεν έχουμε τέτοιο στόχο και τοκατέστησα σαφές αυτό και στην ομιλία μου στις 24 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τις τακτικές των πολεμικών επιχειρήσεων που σχεδίασε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο μας, έχουν αποδείξει πλήρως την αξία τους. Και τα παιδιά μας – στρατιώτες και αξιωματικοί – δείχνουν θάρρος και ηρωισμό, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για νααποφύγουν απώλειες μεταξύ των αμάχων στις Ουκρανικές πόλεις.Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της επιχείρησης στο Ντονμπάς, ζητήθηκε από τις αρχές του Κιέβου μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράλογη αιματοχυσία, να μην εμπλακούν σε εχθροπραξίες, αλλά απλώς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς. Δεν το θέλησαν. Αυτή λοιπόν, ήταν η δική τους απόφαση. τώρα θα έρθει η στιγμή να συνειδητοποιήσουν αναπόφευκτα, επί του πεδίου, τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.Η επιχείρηση εξελίσσεται με επιτυχία, σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν εκ των προτέρων εγκριθεί. Επισημαίνω ότι η Ουκρανία, με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλώνδυτικών χωρών, προετοίμαζε συνειδητά ένα βίαιο σενάριο, ένα λουτρό αίματος και μια εθνοκάθαρση στο Ντονμπάς. Μια μαζική επίθεση στο Ντονμπάς και στη συνέχεια στην Κριμαία, ήταν μόνο θέμα χρόνου. Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ματαίωσαν αυτά τα σχέδια.Το Κίεβο δεν προετοίμαζε μόνο τον πόλεμο, την επίθεση εναντίον της Ρωσίας, εναντίον του Ντονμπάς, αλλά τον διεξήγαγε κιόλας. Οι προσπάθειες οργάνωσης σαμποτάζ και τρομοκρατικούυποκόσμου στην Κριμαία ποτέ δεν σταμάτησαν. Οι μάχες στο Ντονμπάς, οι βομβαρδισμοί ειρηνικών οικισμών, συνεχίζονται ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής τηςπεριόδου, σχεδόν 14.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, έχουν ήδη σκοτωθεί.Στις 14 Μαρτίου, όπως γνωρίζετε, εξαπολύθηκε πυραυλική επίθεση κατά του κέντρου του Ντονέτσκ. Ήταν μια εντελώς αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20ανθρώπους. Και τέτοιοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες. Χτυπούν αδιακρίτως, σε πλατείες, με τον φανατισμό και τη μανία των καταδικασμένων – όπως οι Ναζί, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες του Τρίτου Ράιχ προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους στον τάφο τους, όσο το δυνατόν περισσότερα αθώα θύματα.Αυτό όμως που εντυπωσιάζει με τον άκρατο κυνισμό του, δεν είναι μόνο τα θρασύτατα ψέματα του Κιέβου, που ισχυρίζεται ότι ήταν η Ρωσία (το σκέφτηκαν αυτό!) που δήθεν εκτόξευσεπύραυλο στο Ντονέτσκ, αλλά και ότι ο λεγόμενος πολιτισμένος δυτικός κόσμος, ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός Τύπος δεν είχε προσέξει καν την τραγωδία του Ντονέτσκ, σαν αυτή να μηνσυνέβη ποτέ.Με τον ίδιο υποκριτικό τρόπο, κάνουν τα στραβά μάτια τα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν οι μητέρες στο Ντονμπάς έθαβαν τα παιδιά τους. Όταν σκοτώνονταν ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Πρόκειται για ένα είδος υποβάθμισης της ηθικής, για πλήρη απανθρωπισμό.Δεν ήταν πλέον δυνατό να ανεχτούμε την πολυετή κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων του Ντονμπάς. Και για να θέσει τέλος στη γενοκτονία, η Ρωσία αναγνώρισε τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς και σύναψε συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας μαζί τους. Βάσει αυτών των συμφωνιών, οι Δημοκρατίες ζήτησαν από τη χώρα μας στρατιωτική βοήθεια για την απόκρουση της επίθεσης. Και εμείς παρέχουμε αυτή τη βοήθεια – απλώς δεν μπορούσαμε, δεν είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε διαφορετικά. Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να τονίσω και να σας ζητήσω να δώσετε προσοχή είναι το εξής: αν τα στρατεύματά μας είχαν δράσει μόνο στο έδαφος των Λαϊκών Δημοκρατιών και τους είχαν βοηθήσει να απελευθερώσουν τη γη τους, αυτό δεν θα ήταν η τελική λύση, δεν θα είχε οδηγήσει στην ειρήνη και δεν θα είχε εξαλείψει την απειλή και για τη δική μας χώρα, για τηνίδια Ρωσία. Αντιθέτως, θα δημιουργηθεί μια νέα γραμμή μετώπου, περιμετρικά, γύρω από το Ντονμπάς και οι βομβαρδισμοί και οι προκλήσεις κατά μήκος των συνόρων του, θα είχαν συνεχιστεί.

Με άλλα λόγια, η ένοπλη σύγκρουση θα παρατεινόταν χωρίς τέλος, τροφοδοτούμενη από τη ρεβανσιστική υστερία του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα αναπτύσσονταν ακόμη πιο γρήγορα και πιο επιθετικά: θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι τα επιθετικά όπλα της Συμμαχίας βρίσκονται ήδη στα σύνορά μας.Και πάλι, δεν θα είχαμε άλλη επιλογή για αυτοάμυνα, προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια της Ρωσίας, εκτός από το να προβούμε σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Και όλα τακαθήκοντα που έχουν τεθεί, πρόκειται σίγουρα να υλοποιηθούν. Θα μεριμνήσουμε με τρόπο αξιόπιστο για την ασφάλεια της Ρωσίας και του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στηνΟυκρανία να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας.Ήμασταν έτοιμοι και πρόθυμοι να συζητήσουμε θέματα που είναι θεμελιώδη για τη Ρωσία, για το μέλλον μας – σχετικά με το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, την αποστρατιωτικοποίησή της και την αποναζιστικοποίησή της, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η χώρα μας έχει κάνει τα πάντα για να οργανώσει και να διεξαγάγει αυτές τις διαπραγματεύσεις, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία, για να σωθούν οι άνθρωποι και οι ζωές τους.Όμως, ξανά και ξανά, βεβαιωνόμαστε ότι το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ανέλαβε την αποστολή από τα δυτικά αφεντικά του να δημιουργήσει μια επιθετική «αντι-Ρωσία»,αδιαφορεί για την τύχη του λαού της Ουκρανίας.

Το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν, το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια έχουν γίνει πρόσφυγες, το γεγονός ότι μιαπραγματική ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στις πόλεις που κατέχουν οι νεοναζί και οι ένοπλοι εγκληματίες τους που απελευθερώνονται από τις φυλακές, για όλα αυτά, οι πάντεςδείχνουν πλήρη αδιαφορία.Είναι επίσης προφανές για εμάς, ότι οι δυτικοί υποστηρικτές, απλούστατα παροτρύνουν τις αρχές του Κιέβου να συνεχίσουν την αιματοχυσία. Τους παρέχονται όλο και περισσότερα όπλα, τους παρέχονται πληροφορίες, τους παρέχεται είδους δυνατή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής στρατιωτικών συμβούλων και μισθοφόρων.Επέλεξαν επίσης να χρησιμοποιήσουν ως όπλο τους, οικονομικές, χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και άλλες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες πλήττουν τώρα και τους ίδιους τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, παρεμπιπτόντως, μέσω της αύξησης των τιμών της βενζίνης, της ενέργειας, των τροφίμων, μέσω της απώλειας θέσεων εργασίας που συνδέονται με τη Ρωσική αγορά. Και δεν πρέπει, όπως λένε, να ρίχνουν το φταίξιμο στη χώρα μας.Θα ήθελα να με ακούσουν οι απλοί πολίτες των δυτικών χωρών: σήμερα προσπαθούν να σας πείσουν ότι όλες οι δυσκολίες σας είναι αποτέλεσμα κάποιων εχθρικών επιθετικών ενεργειώντης Ρωσίας, ότι το δικό σας πορτοφόλι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσετε για την καταπολέμηση του μύθου της Ρωσικής απειλής. Όλα αυτά είναι ψέματα.Η αλήθεια είναι ότι τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση είναι το αποτέλεσμα πολυετών ενεργειών, λαθών, κοντόφθαλμης σκέψης και φιλοδοξιών των κυρίαρχων ελίτ των κρατών τους. Αυτές οι ελίτ δεν σκέφτονται πώς να βελτιώσουν τη ζωή τωνπολιτών τους στις δυτικές χώρες. Έχουν εμμονή με τα δικά τους συμφέροντα και τα υπερκέρδη τους.Αυτό αποδεικνύεται από στοιχεία διεθνών οργανισμών, τα οποία δείχνουν ρητά ότι τα κοινωνικά προβλήματα, ακόμη και στις προηγμένες δυτικές χώρες, έχουν επιδεινωθεί τα τελευταίαχρόνια, ότι η ανισότητα, το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων μεγαλώνει, ότι οι φυλετικές και εθνικές συγκρούσεις γίνονται σαφώς αισθητές.Ο μύθος της δυτικής κοινωνίας πρόνοιας, του λεγόμενου χρυσού δισεκατομμυρίου καταρρέει.

Επαναλαμβάνω, σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις φιλοδοξίες της Δύσης, για τις προσπάθειές της να διατηρήσει την απατηλή κυριαρχία της με κάθε μέσο. Η επιβολή κυρώσεων αποτελεί λογική συνέχεια, συμπυκνωμένη έκφραση της ανεύθυνης, κοντόφθαλμης πολιτικής των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και τηςΕΕ .Είναι αυτοί που τα τελευταία χρόνια, με τα ίδια τους τα χέρια, εξαπέλυσαν ένα σπιράλ παγκόσμιου πληθωρισμού, οι ενέργειές τους οδήγησαν σε αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας και της ανισότητας και σε νέες ροές προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Και τίθεται συνεπώς το ερώτημα: Ποιος θα είναι τώρα υπεύθυνος για τα εκατομμύρια των θανάτων από την πείνα στις φτωχότερες χώρες του κόσμου λόγω της αυξανόμενης έλλειψης τροφίμων; Και επιπλέον, ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία και το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς και η αξιοπιστία του δολαρίου των ΗΠΑ ως κύριου αποθεματικού νομίσματος, έχουν δεχθεί σοβαρόπλήγμα. Με τον τρόπο αυτό, η παράνομη ενέργεια για τη δέσμευση μέρους των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Τράπεζας της Ρωσίας θέτει τέρμα στην αξιοπιστία των λεγόμενων περιουσιακών στοιχείων πρώτης κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ρωσίας.

Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι τα οικονομικά αποθέματα μπορούν έτσι απλά να κλαπούν. Και βλέποντας αυτό, πολλές χώρες μπορεί να αρχίσουν στο εγγύς μέλλον – είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν – να μετατρέπουν τις χάρτινες και ψηφιακές αποταμιεύσεις τους σε πραγματικά αποθέματα με τη μορφή εμπορευμάτων,γης, τροφίμων, χρυσού και άλλων πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που θα αυξήσει το έλλειμμα στις αγορές αυτές. Θα ήθελα να προσθέσω ότι η κατάσχεση των ξένων περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων Ρωσικών εταιρειών και ιδιωτών αποτελεί επίσης ένα δίδαγμα για τις εθνικές επιχειρήσεις, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από το να επενδύει κανείς στη χώρα του. Το έχω πει και εγώ ο ίδιος περισσότερες από μία φορές.Εκτιμούμε τη στάση των ξένων εταιρειών που, παρά τις ασύδοτες πιέσεις των ΗΠΑ και των υποτελών τους, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Στο μέλλον, θα έχουν σίγουρα πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης. Γνωρίζουμε επίσης εκείνους που πρόδωσαν δειλά τους συνεργάτες τους, ξέχασαν την ευθύνη τους απέναντι στους υπαλλήλους και τους πελάτες τους στη Ρωσία και έσπευσαν να κερδίσουν εικονικά κέρδη συμμετέχοντας στην αντι-Ρωσική εκστρατεία. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, εμείς θα σεβαστούμε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Τι θέλω όμως να τονίσω ιδιαίτερα; Θα πρέπει να γίνει σαφώς κατανοητό ότι σε κάθε σενάριο θα ακολουθήσει ένα νέο πακέτο κυρώσεων και περιορισμών εναντίον μας. Θα ήθελα, λοιπόν νατονίσω το εξής. Η στρατιωτική μας επιχείρηση στην Ουκρανία είναι απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση, προκειμένου να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις. Πράγματι, όπως είναι φυσικό, είναι όλες μαζί συγκεντρωμένες Αλλά και το δημοψήφισμα στην Κριμαία, το οποίο έλαβε χώρα, παρεμπιπτόντως, στις 16 Μαρτίου 2014, ακριβώς πριν από οκτώ χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης εξέφρασαν την ελεύθερη επιλογή τους, να παραμείνουν με τηνιστορική τους πατρίδα, ήταν επίσης άλλος ένας λόγος γι’ αυτούς, για τους Δυτικούς.Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω: πρόκειται μόνο για περιστάσεις. Ωστόσο, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας, μεταξύ άλλων μέσω της οικονομικής απομόνωσης και του αποκλεισμού, είναι μια συνειδητή, μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Οι ίδιοι οι ηγέτες της Δύσης δεν κρύβουν πλέον το γεγονός ότι οι κυρώσεις δεν απευθύνονται σε μεμονωμένα άτομα ή εταιρείες. Στόχος τους είναι να πλήξουν ολόκληρη την εγχώριαοικονομία μας, την κοινωνική και ανθρωπιστική μας σφαίρα, κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, τέτοια βήματα που αποσκοπούν στην επιδείνωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της επιθετικότητας, του πολέμου με οικονομικά,πολιτικά και πληροφοριακά μέσα. Είναι ολοκληρωτική και απροκάλυπτη επίθεση, και, επαναλαμβάνω, η λεγόμενη δυτική πολιτική ελίτ δεν ντρέπεται καν, να το πει με απλά λόγια.Όλη η φλυαρία περί πολιτικής ορθότητας, απαραβίαστου της ατομικής ιδιοκτησίας, ελευθερίας του λόγου, όλα κατέρρευσαν εν μία νυκτί. Ακόμη και οι ολυμπιακές αρχές έχουν καταπατηθεί. Δενντράπηκαν καν, και δεν δίστασαν καν «να ξεκαθαρίσουν τον λογαριασμό» με τους Παραολυμπιονίκες. Αυτό σημαίνει γι αυτούς το σύνθημα: « ο αθλητισμός πέρα από την πολιτική».Σε πολλές δυτικές χώρες, οι άνθρωποι που έχουν προέλευση από τη Ρωσία διώκονται σήμερα, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι κατάγονται από τη Ρωσία: Τους στερούν την ιατρικήπερίθαλψη, αποβάλλουν τα παιδιά από τα σχολεία, στερούν τις θέσεις εργασίας από τους γονείς τους, απαγορεύουν τη Ρωσική μουσική, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία.

Στην προσπάθειά της να «καταργήσει» τη Ρωσία, η Δύση απογύμνωσε τον εαυτό της από κάθε μάσκα ευπρέπειας, έδρασε με άξεστο τρόπο και έδειξε την πραγματική της φύση. Ο άμεσος παραλληλισμός με τα αντισημιτικά πογκρόμ που οργάνωσαν οι Ναζί στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα και στη συνέχεια τα πρωτοπαλίκαρά τους από πολλέςευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην επίθεση του Χίτλερ εναντίον της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, είναι σαφής.Εκτός των άλλων, εξαπολύθηκε και μια μαζική επίθεση, κατά της Ρωσίας ακόμη και στον κυβερνοχώρο. Έχει εξαπολυθεί μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης στην οποία συμμετέχουν τα παγκόσμια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αντικειμενικότητα και η ανεξαρτησία των οποίων έχουν αποδειχθεί ότι είναι απλώςένας μύθος. Η πρόσβαση στις πληροφορίες περιορίζεται, οι άνθρωποι κατακλύζονται από έναν τεράστιο αριθμό πλαστών, προπαγανδιστικών – με άλλα λόγια, «ψεύτικων» πληροφοριών . Η κατάσταση έφτασε στο σημείο όπου ένα αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο, ανακοίνωσε ευθέως ότι είναι δυνατόν να δέχεται δημοσιεύσεις που καλούν σε δολοφονία Ρώσων πολιτών.Αντιλαμβανόμαστε τι πόρους διαθέτει αυτή η αυτοκρατορία του ψεύδους, αλλά εξακολουθεί να είναι ανίσχυρη απέναντι στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Η Ρωσία θα είναι συνεπής στο ναδιατυπώσει τη θέση της στον κόσμο.Η θέση μας είναι ειλικρινής και ξεκάθαρη, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ακούν, την κατανοούν και την συμμερίζονται.Θέλω να πω πολύ ειλικρινά: πίσω από τα υποκριτικά λόγια και τις τρέχουσες ενέργειες της λεγόμενης «Συλλογικής Δύσης» υπάρχουν εχθρικές γεωπολιτικές επιδιώξεις.

Δεν θέλουν, απλά δεν θέλουν μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία. Δεν θα μας συγχωρήσουν την ανεξάρτητη πορεία μας ή την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.Θυμόμαστε πώς υποστήριξαν τον αυτονομισμό, την τρομοκρατία, ενθαρρύνοντας τρομοκράτες και ληστές στον Βόρειο Καύκασο. Όπως και στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, θέλουν να επαναλάβουν την προσπάθειά τους να μας συνθλίψουν ξανά, να μας συντρίψουν, να μας οδηγήσουν πέρα από τον Μοζχάι, όπως λέει ο λαός, να μας μετατρέψουν σε μια αδύναμη, εξαρτημένη χώρα, να καταλύσουν την εδαφική μας ακεραιότητα, να διαμελίσουν – στην καλύτερηπερίπτωση – τη Ρωσία. Δεν τα κατάφεραν τότε, και δεν θα τα καταφέρουν ούτε σήμερα. Και βέβαια, όπως είναι φυσικό, θα προσπαθήσουν να ποντάρουν στη λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, στους εθνικούς προδότες, σε αυτούς που κερδίζουν χρήματα εδώ, στη χώρα μας, αλλά που ωστόσο, ζουνεκεί πέρα, και «ζουν» όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια του όρου, αλλά με τις σκέψεις τους, με τη δουλοπρεπή συνείδησή τους.

Δεν καταδικάζω καθόλου εκείνους που έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη Γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να στερηθούν το φουά γκρα, τα στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες των φύλων.Αυτό δεν είναι απολύτως το πρόβλημα, αλλά, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι ψυχικά και νοητικά εκεί και όχι εδώ, όχι με τον λαό μας, όχι μετη Ρωσία. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη τους – κατά τη γνώμη τους! – ένδειξη ότι ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα, σε μια ανώτερη φυλή. Τέτοιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τημητέρα τους, μόνο και μόνο για να τους επιτραπεί να καθίσουν στον προθάλαμο αυτής της υψηλότερης κάστας. Θέλουν να της μοιάσουν, να τη μιμηθούν με κάθε δυνατό τρόπο. Αλλά ξεχνούν ή δεν καταλαβαίνουν καθόλου ότι αυτή η λεγόμενη ανώτερη κάστα τους χρειάζεται ακόμη και ως αναλώσιμο υλικό για να τους χρησιμοποιήσει, προκειμένου να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στο λαό μας.

Η «Συλλογική Δύση» προσπαθεί να διασπάσει την κοινωνία μας, κερδοσκοπώντας πάνω στις στρατιωτικές απώλειες, στις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων, να προκαλέσειεμφύλια αντιπαράθεση στη Ρωσία και, χρησιμοποιώντας την «πέμπτη φάλαγγα» της, επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο της. Και ο στόχος της είναι η καταστροφή της Ρωσίας, όπως έχω ήδηπει.Αλλά κάθε έθνος, πόσο μάλλον ο Ρωσικός λαός, θα είναι πάντα σε θέση να διακρίνει τους αληθινούς πατριώτες από τους αχρείους και τους προδότες, και θα τους φτύσει απλά, όπωςμια σκνίπα που μπήκε τυχαία στο στόμα του. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχήκαι την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.Η λεγόμενη «Συλλογική Δύση» και η «πέμπτη φάλαγγά» της έχουν συνηθίσει να μετρούν τα πάντα και τους πάντες, από μόνοι τους, με τα δικά τους κριτήρια. Πιστεύουν ότι τα πάντα μπορούν νααγοραστούν και να πωληθούν, και γι αυτό πιστεύουν ότι θα καταρρεύσουμε και θα υποχωρήσουμε.Αλλά δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία και το λαό μας.Πράγματι, πολλές χώρες στον κόσμο έχουν συμφιλιωθεί εδώ και καιρό με το να ζουν με σκυμμένη την πλάτη και να αποδέχονται υποτακτικά όλες τις αποφάσεις του ηγεμόνα τους,κοιτάζοντάς τον υποτακτικά στα μάτια. Αυτός είναι ο τρόπος που ζουν πολλές χώρες. Δυστυχώς, και στην Ευρώπη.Αλλά η Ρωσία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τόσο θλιβερή και ταπεινωμένη κατάσταση και ο αγώνας που διεξάγουμε είναι ένας αγώνας για την κυριαρχία μας, για το μέλλον της χώρας μας καιτων παιδιών μας. Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα να υπάρχουμε και να παραμείνουμε ως Ρωσία. Θα παραδειγματιστούμε από το θάρρος και τη σταθερότητα των στρατιωτών και των αξιωματικών μας, των πιστών υπερασπιστών της πατρίδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ